Editörün SeçtikleriGenel

98 bin kişi işten çıkarılabilir: Resmi Gazete’de duyuruldu! 12 gününüz kaldı

Resmi Gazete’de geçtiğimiz günlerde önemli bir karar yayımlandı. Gelen son habere göre valeler için mesleki yeterlilik belgesinin zorunluluğu olduğu duyuruldu. 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren mesleki yeterlilik belgesine sahip olmayan valelerin çalıştırılmayacağı açıklandı. 100 bin valeden yaklaşık olan sadece 2 bini yeterlilik belgesi aldı.

Valeler için sadece 12 gün kaldı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre 25 Aralık 2020 tarihinde yayımlanan ancak 1 Temmuz 2021 tarihinde yürürlüğe giren karara göre valeler için mesleki yeterlilik belgesinin zorunlu olduğu açıklandı.

1 OCAK 2023 TARİHİNE DİKKAT

Yayımlanan yönetmeliğe göre, mesleki yeterlilik belgesi sahibi olmayan valelerin 1 Ocak 2023 itibarıyla çalıştırılmayacağı belirtildi.

2 BİN KİŞİ BELGE ALDI

MYK verilerine göre, bu yıl 2 bin 410 vale görevlisi, yeterlilik belgesi almak için yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarına sınav başvurusunda bulundu.

ARANAN ŞARTLAR

Kişilerin bu belgeye sahip olabilmesi için öncelikle yeterlilik sınavına giriş şartlarını karşılaması gerekiyor. Buna göre, valelerde asgari B sınıfı ehliyete ve yetkili merkezden alınan “Psikoteknik Test Raporu”na sahip olma şartları aranıyor.