Bilim, TeknolojiDünyaEditörün Seçtikleri

Twitter kullananlar dikkat: Büyük tehlikesi olduğu ortaya çıktı! Meğerse ..

Dünyanın en önemli sosyal medya uygulamaları arasında olan Twitter ile ilgili şoke eden bir gelişme ortaya çıktı. Twitter’ın eski yönetiminin ABD Federasyonu bürosu (FBI) yetkililerinin isteği doğrultusunda paylaşımları sansürlediği ve hesapları askıya aldığı iddia edildi. Konuya ilişkin Gazeteci May Taibbi, sansür yazışmalarının olduğunu ortaya çıktı. İşte Twitter kullanıcılarını yakından ilgilendiren haberin detayları..

İddiaya göre Twitter’ın FBI ile çalıştığı belirtildi. Eski yönetim ve FBI arasındaki sansür yazışmalarının olduğu ortaya çıkarıldı.

150’DEN FAZLA ELEKTRONİK DOSYA VAR

İletişimlerinin 2020 yılının Ocak ayı ile 2022 yılının Kasım ayları arasında FBI ile şirketin üst yöneticilerinden biri arasında yapıldığı belirtildi. 150’den fazla elektronik postayı kapsadığı da gelen bilgiler arasında.

TWİTTER ÇALIŞANINDAN İTİRAF GELDİ

Paylaşımlarda fbı’ın sunfarenciscusiber şubesi sorumlusu Elvis Kahsn’ un göndermiş olduğu bir elektronik postada gelecek seçimlerin zamanı ile geri ve şekline yönelik yanlış bilgiler paylaşan ve ulusal seçim Komutanlığı tarafından belirlenen 25 hesabın bulunduğu belirtildi.

SIR DEĞİL

Gazeteci Mat Tabbibi, yaptığı paylaşımında hükümetlerin, toplu verileri suçları izlemek ya da ekonomik tahminler yapmak amacı ile analiz etmesinin sır olmadığını da söyledi.