Bomba iddia! Ekrem İmamoğlu görevden alınırsa yerine kim geçecek? İşte kulislerde konuşulan, İmamoğlu’nun yerine geçebilecek isim

Dün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun davası vardı. YSK üyelerine hakaret iddiası ile yargılanan İmamoğlu davasından karar çıktı. Dün gelen son habere göre davada İmamoğlu için 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası çıktı. Kulislerde İmamoğlu’nun görevden alınması halinde yerine geçebilecek isimlerin konuşulduğu iddia edildi. İşte o iddiadaki isim..

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı davada karar duruşması dün İstanbul Kartal Adliyesi’nde görüldü. Çıkan kararda İmamoğlu 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Karar İstinaf Mahkemesi ve Yargıtay’da kesinleşirse İmamoğlu bu süre boyunca siyasi yasaklı olacak. Belediye başkanlığı düşecek ve seçimlerde aday olamayacak.

ŞAŞIRTAN İDDİA

Bu durum üzerine İmamoğlu’nun görevden alınırsa yerine geçebilecek isim konuşulmaya başlandı. Konuya ilişkin T24 yazarı Tolga Şardan ilginç bir iddia ortaya attı.

Şardan, “Eğer Ekrem İmamoğlu, görevden alınırsa yerine Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın geçeceği şeklinde bir bilgi var. Her ne kadar Yargıtay kararı bekleniyor olsa da İçişleri Bakanlığı İmamoğlu’nu görevden alabilir. Yerine bir atamada yapabilir. Daha önce Tevfik Göksu’nun bu konuda ismi geçiyordu. Fakat son kulis bilgilerine göre burada İsmet Yıldırım’ın Ekrem İmamoğlu’nun yerine AKP tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevlendirileceği şeklinde bir bilgi var” diye konuştu.

Exit mobile version