DünyaEditörün SeçtikleriKültür-sanat

Stranger Things 5. Sezon yayın tarihi: Netflix Stranger Things 5. Sezon ne zaman çıkacak? Oyuncuları, konusu ve final tarihi

Netflix’in en çok izlenilen dizilerinden biri olan Stranger Things konusu ve oyuncu kadrosuyla dikkat çekmeye devam ediyor. Netflix’te son olarak Stanger Things 4. Sezon yayınlandı. Son sezonu izleyenler dizinin heyecanlı bir yerde bitmesinden sonra Netflix Stranger Things 5. Sezon ne zaman çıkacak? Sorusunu araştırmaya başladı.

Senaristliğini ve yönetmenliğini Duffer Kardeşler’in üstlendiği ABD yapımı Stranger Things dizisi, 83 ülkede en çok izlenilen diziler arasında yerini aldı. 2016 yılından biri izleyici ile buluşan dizi son olarak 4. Sezon 2. Kısım ile izleyenlerin karşısına çıktı.

NETFLİX STRANGER THİNGS 5. NE ZAMAN ÇIKACAK?

Gelen son habere göre dizi 5. Sezon ile final yapacak. Bu da izleyicileri büyük bir beklentiye soktu. Stanger Things’in yaratıcıları Matt ve Ross Duffer, daha önce dizinin 5. sezonunu doğrulamıştı. Duffer Kardeşler, açıklamalarında dizinin hikayesinin 7 sene önce planlandığını ve o dönemde dizinin 4 veya 5 sezon olacağını tahmin ettiklerini belirtti.

STRANGER THİNGS 5. SEZON YAYIN TARİHİ

Stranger Things 5. Sezon çekimlerinin 2023 yılı içerisinde başlayacağı belirtildi. Dizinin yayın tarihi olarak ise 2024 olarak işaret ediliyor.

STRANGER THINGS KONUSU NE?

Stranger Things, 1980’lerin başında kurgusal kırsal kasaba olan Hawkins, Indiana’da geçmektedir. Hawkins Ulusal Laboratuvarı görünüşte Amerika Birleşik Devletleri Enerji Bakanlığı için bilimsel araştırma yapmaktadır ancak gizlice paranormal ve doğaüstü alanlarda insanların üzerinde deney yapmaktadır.

Yanlışlıkla, “Baş aşağı” olarak adlandırılan alternatif bir evrene açılan bir portal yaratırlar. Bunun sonucunda, Hawkins’in bu olaydan habersiz sakinleri olumsuz bir şekilde etkilenmeye başlar.