Genel

Maltepe Boşanma Avukatı

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Maltepe’de de boşanma avukatları anlaşmalı ve çekişmeli boşanma davaları ile birlikte tüm davalarda avukatlık ve hukuki danışmanlık hizmeti vermekte.

Boşanma evlilik birliğinin sona ermesi anlamına geliyor. Eşler boşanma sürecinde zahmetsiz, acısız ve en hızlı şekilde boşanmak için hukuki desteğe başvuruyor. Bu konuda Maltepe boşanma avukatı tecrübe ve birikimleri ile taraflara hukuki destek sağlıyor.

Avukat Desteği Önemli Mi?

Evlilik birliğinin sona ermesine karar veren taraflar anlaşmalı boşanma davası ile çok kısa süre içerisinde boşanıyor. Ancak taraflardan birinin boşanmak istememesi durumunda dava çekişmeli olarak devam ediyor. Her iki dava türünde de tecrübeli avukatlar desteği ile yapılan planlama sonucu netice kısa süre içerisinde alınıyor.

Avukatlar Hangi Hizmeti Verir?

Avukatların sunduğu hizmetler şunlar;

  • Anlaşmalı boşanma davalarının açılması ve takip edilmesi.
  • Çekişmeli boşanma davası açılması ve takip edilmesi.
  • Mal rejiminin tasfiyesi davası ve takibi.
  • Nafaka ile birlikte tazminat davalarının açılması ve takip edilmesi.
  • Tenfiz ve tanıma davalarının açılması ve takibi.
  • Velayet ve nafaka davalarının açılıp takibi.
  • Nafaka uyarlanma davası açılması ve takip edilmesi.
  • Nafaka ve tazminat davaları sonrası alacakların tahsili için icra işlemleri.
  • Şiddet gösteren eşin uzaklaştırılması davası ve takibi.

Avukat Zorunluluğu Var Mı?

Türk hukukunda mahkemelerde görülen davalarda kişilerin avukat ile temsil edilme mecburiyeti yok. Ancak insanlar kendi başına davaları açma ve yürütmeye kalktığında önemli hak kayıpları yaşıyor.

Özellikle çekişmeli boşanma davalarında Maltepe boşanma avukatı hizmeti almak yaşanan hak kayıplarının ortadan kalkmasını sağlıyor. Anlaşmalı boşanma davaları çekişmeli davalara göre kolay görünmüş olsa da kendi içerisinde birçok detayı barındırır.

Bu yüzden anlaşmalı boşanma davalarında da hukuki destek almak ve bir avukat ile çalışmak her zaman tavsiye edilir.

Avukat Seçimi Nasıl Yapılır?

Boşanmaya karar veren eşler avukat seçimi yaparken konunun uzmanı olan avukatları tercih etmek ister. Yargıtay kararlarını takip eden, soğukkanlılığını her zaman koruyan ve en önemlisi müvekkili ile ilişkisinde güven veren biri ile sürecin yürütülmesi önemlidir.

Genellikle Maltepe bölgesinde yaşayan ve hukuki desteğe ihtiyaç duyanların dava sürecini takip eden Maltepe avukat hukuki destek sağlar. Ancak sadece Maltepe ile hizmetler sınırlı değildir, Türkiye’de yürürlükte olan avukatlar kanununa göre her avukat Türkiye sınırları içerisinde tüm davalara girebilir.

Avukatın Davalarda Etkisi Nedir?

Mesleki tecrübesinin yanı sıra hukuk bilgisinin önemli olduğu avukat seçiminde profesyonel ve dürüst bir avukat tercihinde bulunmak dava sürecinin lehte sonuçlanması açısından etkilidir.

Boşanma davasının yanı sıra Maltepe avukatı aynı zamanda evlilik öncesi ya da evlilik sürecinde sözleşme ve mal ayrılığı sözleşmesi hazırlanması konusunda destek sağlıyor. Hukuki tecrübelerini ve çözüm yeteneklerini bir arada sunan avukatlar müvekkillerini başarılı bir şekilde temsil ediyor.

İyi Boşanma Avukatı Nasıl Olmalı?

İyi bir boşanma avukatı Türk Medeni kanununa hakim olduğu gibi ayrıca miras hukuku ve ceza hukuku gibi birçok alanda kendini yetiştirmiş olmalıdır. Avukatlık mesleğinde uzmanlaşma şeklinde bir tabir söz konusu değildir avukatlar her konuda dava alabilir ancak kendilerini belli bir alanda daha fazla geliştirmiş olabilirler.

Boşanmak İstiyorum Ne Yapmam Lazım?

Öncelikli olarak boşanma dilekçesi hazırlayıp aile mahkemesine sunmak gerekir. Anlaşmalı boşanmalarda ayrıca boşanma protokolü hazırlanmalıdır.

Boşanma Davasını Kim Açarsa Avantajlı Olur?

Boşanma davasının kim tarafından açıldığının bir önemi yoktur. Davalarda önemli olan hangi tarafın kusurlu olduğudur.

Tek Celsede Boşanmak İçin Ne Yapmalı?

Tek celsede boşanmak isteyenler anlaşmalı boşanma davası açmalı. Boşanma protokolü hazırlayıp davalara katılmalıdır.

Kaynak;https://mehmetalihelvaci.av.tr/maltepe-avukat.html