Editörün Seçtikleriİş İlanlarıKamu PersonelleriKpss B Memur Alım İlanlarıPersonel Alımı

KPSS 50 puan alanlara müjde! Kamu kurumu düşük puanla personel alıyor: 18 yaşını tamamlayanlar dikkat

Kamu kurumlarının personel alımları tüm hızıyla devam ediyor. Memur olmak ya da kamu kurumunda çalışmak isteyenler kamu personel alımlarını inceliyor. Gelen son dakika haberine göre KPSS 50 puan ile kamu kurumuna personel alımı yapılacak. 18 yaşını tamamlayan adayların taşıması gereken bazı şartlar bulunuyor.

Gelen son habere göre Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı’na personel alımı yapılacak. KPSS 50 ve üzeri puan alan adayların başvurabileceği personel alımında üst yaş sınırı 35 olarak açıklandı.

24 KİŞİ ALINACAK

Yayımlanan personel alımına göre Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı bünyesine KPSS 50 puan ile 24 kamu personeli alınacak. Başvurular arasında en yüksek sıralama üzerinden başvurular sıralanacak. Adaylar uygulama sınavına tabi tutulacak.

EĞİTİM ŞARTI VAR MI?

Adayların restoratör kadrosuna başvuru yapabilmesi için üniversitelerin taşınabilir kültür varlıklarını koruma ve onarım, kültür varlıklarını koruma ve onarım, sanat eserleri konservasyonu ve restorasyonu ya da Geleneksel Türk Sanatları lisans bölümlerinin birinden mezun olmak veya denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının ilgili bölümlerinden mezun olmak ya da üniversitelerin koruma ve onarım programları ile restorasyon ve konservasyon konularında yüksek lisans veya doktora yapmış olmak gerekiyor.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

  1. Türk Vatandaşı olmak
  2. Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
  3. Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği olmamak,

BAŞVURULAR NASIL VE NE ZAMAN YAPILACAK?

Adaylar başvurularını 12-26 Aralık 2022 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı – Kariyer Kapısı-İşe Alım İşlemlerinin Yapılması veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden yapacaktır.