Koronavirüsten daha ölümcül olduğu açıklandı! İnsandan insana bulaştığı belli oldu: Deve gribi belirtileri

Dünya koronavirüs salgınını geride bırakırken, şimdi de deve gribi virüsü çıktı! Koronavirüsten daha ölümcül olduğu açıklandı. İnsandan insana bulaştığı ifade eden deve gribinin belirtileri belli oldu. Ancak uzmanlar 2022 FIFA Dünya Kupası’nın büyük bir tehdit oluşturabileceğini ifade ediyor.

Tüm dünya koronavirüsten sonra yeni bir salgınla karşı karşıya kalmaya korkuyor. Uzmanlar, koronavirüsten daha ölümcül, ancak o virüsün akrabası olan deve gribi için uyarılarda bulunuyor. Katar’da son 10 yılda onlarca insanın ölümüne sebep olan virüsün Dünya Kupası sebebi ile yeniden yayılabileceği konusunda endişeler artıyor.

DEVE GRİBİ BELİRTİLERİ

Uzmanlar, deve gribinin belirtilerini soğuk algınlığı veya gribe benzetmektedir. Uzmanlar Burun akıntısı veya tıkanıklığı, boğaz ağrısı, düşük dereceli ateş, genellikle kendini kötü hissetme yani halsizlik, hafif vücut ağrıları veya hafif baş ağrısı, hapşırma, nefes almada hafif zorlanma ve öksürük gibi belirtileri bulunan herkes enfeksiyon kontrolü ve testinin yapılabilmesi için tıbbi yardım alması ve seyahat geçmişini paylaşmasını tavsiye etti.

DEVE GRİBİ BULAŞICI MI?

Deve gribinin bulaşıcı olduğu ifade ediliyor. Koronavirüs ile aynı aileden gelen virüsün doğal konağı olduğu belirtiliyor.

Exit mobile version