Editörün Seçtikleriİş İlanlarıKamu PersonelleriKpss B Memur Alım İlanlarıPersonel Alımı

Müjdeli haber bakanlıktan geldi: Kamu kurumuna 2 bin 500 kişi alınacak! Başvuru şartları açıklandı

İş arayan kişilerin en büyük hayali kamu kurumlarında görev almak. Konu ile ilgili bugün çok önemli bir gelişme yaşandı. Gelen bir son dakika haberine göre Ticaret Bakanlığı 2 bin 500 personel alacağını duyurdu. Resmi Gazete’de yayımlanan duyuruya göre sözleşmeli muayene memuru, gümrük muhafaza memuru ve büro memuru alımı yapılacak. Yapılacak alımlarda adayların KPSS 70 puan şartını taşımış olması gerekiyor.

Ticaret Bakanlığı personel alımı Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan ilana göre merkez ve bölge müdürlüklerine 200 muayene memuru, 1300 gümrük muhafaza memuru ve 1000 büro personeli alınacak. Başvurular ise 21-30 Kasım tarihleri arasında alınacak.

TİCARET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sınava başvurmak isteyen adaylar, Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden başvurularını gerçekleştirecek. Posta ile veya diğer şekillerde yapılan müracaatlar kabul edilmeyecek.

TİCARET BAKANLIĞI MEMUR ALIMI ŞARTLARI

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre sınava katılma şartları şu şekilde:

  1. a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,
  2. b) Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01.01.1987 ve daha sonra doğanlar başvurabilecektir.),
  3. c) En az dört yıllık eğitim veren fakülte ve yüksekokulların hukuk, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, iktisat, ekonomi, kamu yönetimi, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, işletme, maliye, ekonometri, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, istatistik, uluslararası ticaret ve lojistik, uluslararası ticaret ve işletmecilik, uluslararası ticaret ve finans, finans ve bankacılık, gümrük işletme ile muhasebe ve finans yönetimi bölümlerinden ya da bunlara denkliği/eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının yukarıda belirtilen bölümlerinden mezun olmak, (Adayların, söz konusu bölümlere denk/eşdeğer sayılan bölümlerden mezun olmaları halinde YÖK tarafından onaylanmış denklik/eşdeğerlik belgelerini jpeg formatında tarayarak başvuru sistemine eklemeleri gerekmektedir.),
  4. d) ÖSYM tarafından 2022 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından, KPSS P3 puan türünden 70 (yetmiş) ve üzeri puan almak.

İLANIN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN