Bakan Bilgin’den peş peşe müjde geldi: Sözleşmeli personel ve asgari ücrette son dakika! Çalışmalar tamamlandı.. Bu ay içerisinde..

Gelen bir son dakika haberine göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından asgari ücret ve sözleşmeli personel noktasında peş peşe açıklamalar yapıldı. Bakan Bilgin yaptığı açıklamasında sözleşmeli personellerin çalışma şartlarının değiştirmeyi düşündüklerini ifade ederek, çalışmanın bu ay ya da bu hafta içerisinde paylaşacaklarını belirtti.

Bilgin, son dakika açıklamasında, “Sözleşme personel çalışma şartlarını değiştirmeyi düşünüyoruz. Çalışmayı tamamladık. Önümüzdeki hafta ya da bu ay içinde paylaşacağız” dedi.

BU AYIN İÇİNDE KADROLU OLACAKLAR

Neredeyse tüm Türkiye gözlerini Aralık ayına çevirmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından sözleşmeli personele kadroya ilişkin son dakika açıklama geldi. Bakan, sözleşmeli memurları bu ay içinde kadrolu hale getireceklerini, “Sözleşmeli memurları bu ayın içerisinde kadrolu hale getireceğiz” şeklinde ifade etti.

BAKAN BİLGİN’İN AÇIKLAMALARINDAN ÖNE ÇIKANLAR

Bilgin’in açıklamaları şu şekilde:

Milletvekili arkadaşların talebi 5 bin TL’ydi asgari ücret, 5 bin 500 TL oldu. Neden oldu, enflasyona karşı duyarlı olduğumuzu göstermek için. Temmuzda enflasyona karşı ücretleri koruyucu düzenleme söz konusu değildi ama reel ücrette erimenin tablosunu görünce müdahale etmemiz gerektiğini ortaya çıktı.

ASGARİ ÜCRETTE YENİ AÇIKLAMA

Şimdi de aynı şeyi yapacağız. Sizin beklentiniz nedir bilmiyorum ama emin olun enflasyonun karşısında reel ücreti gerileten etkisini ortadan kaldıran bir asgari ücreti gerçekleştireceğiz. Aralık ortasında asgari ücret komisyonunu toplayacağız.

Temsilcileriyle bunu gerçekleştireceğiz ama herkes bilsin ki Türkiye emekçilerini enflasyon karşısında koruyacak sosyal devlet duyarlılığıyla işe başlıyoruz.

SÖZLEŞMELİ PERSONELE KADRO

Sözleşmeli personelin çalışma şartlarını değiştirmeyi düşünüyoruz o çalışmayı tamamladık. Tahmin ediyorum önümüzdeki hafta veya bu ay içinde onu uygulamaya geçireceğiz”

Exit mobile version