Bilim, TeknolojiEditörün Seçtikleri

Whatsapp kullanan herkesi ilgilendiriyor: Sizde de bu hastalık görülebilir

Whatsapp kullanan herkesi yakından ilgilendiren önemli bir açıklama geldi. Günümüzde haberleşme adına sık kullanılan uygulamalardan biri olan Whatsapp için kimsenin beklemediği bir uyarı yapıldı. Ruhsal ve fiziksel sağlığını korumak isteyenler Whatsapp kullanımına karşı uyarıldı. Siz de Whatsappitis’e yakalanmış olabilirsiniz.

Günümüz içerisinde haberleşmek adına genelde mesajlaşma uygulamaları kullanılıyor. İlişkilerde belirleyici bir rol oynuyor. Whatsapp kullanımı da her geçen gün artarken, sık telefon ya da bilgislay kullanmanın hem fiziksel hem de ruhsal sağlığı etkilediği ortaya çıktı.

TIP LİTERATÜRÜNE GEÇTİ

Bu durum tıp literatürüne bile yeni bir hastalık olarak girdi. Halk arasında aşırı mesajlaşma hastalığı olarak bilinen bu duruma WhatsAppitis olarak adlandırıldı.

TEŞHİS KONULDU

Yılbaşında gelen mesajlara cevap vermek için bir kişi neredeyse günün 6 saatini 130 gramlık telefondaki whatsapp’ı kullanarak geçirdi. Bu durum hastalık el ve kol sinirleri, kas ve tendon yumuşak dokulara zarar vermektedir.

Özelikle ikili ilişkilerde mesajlara uzun süre yanıt veren kişiler için uyarılar yapıldı.

Bu durum tıp alanında yeni bir hastalık olarak tarihe geçti. Whatsapp üzerinden gelen mesajları kaçırma ya da uzun süre vakit geçirmek gibi sorunları tanımlayan rahatsızlık WhatsAppitis olarak tanımlandı.