DünyaEditörün SeçtikleriKültür-sanat

Hayranlarını yıkan acı haber geldi! Ünlü şarkıcı hayatını kaybetti: Aralık ayında konserlerine devam edecekti

Gelen bir son dakika haberine göre ünlü şarkıcı 77 yaşında hayatını kaybetti. Brezilya’nın efsane şarkıcısı olan Gal Costa vefat etti. Ünlü ismin vefat haberi hayranlarını derinden üzdü. Son olarak burnundaki nodülü aldırdıktan sonra doktor tavsiyesi ile dinlenen Costa, Aralık ayında konserlerine devam edecekti.

Tropicalia hareketi ile Brezilya’daki diktatörlük rejimine karşı isyanın sesi olarak tanınan ünlü şarkıcı 77 yaşında öldü.

ARALIK AYINDA KONSERLERİNE DEVAM EDECEKTİ

Son olarak burun boşluğundaki nodül için ameliyat olan ünlü şarkıcı doktor tavsiyesi ile dinleniyordu. Sao Paulo’daki Primavera Sound Festivali’ndeki konserini erteleyen Costa Aralık ayında çalışmalarına kaldığı yerden devam edecekti. Ünlü şarkıcının ölüm nedeni henüz açıklanmadı.

GAL COSTA KİMDİR?

Brezilya’nın Bahia eyaletinde doğan Gal Costa, uzun kariyeri boyunca 30’dan fazla albüm kaydetti.

Brezilya popüler müziğinin devlerinden Gal Costa, 1960’larda Gilberto Gil ve Caetano Veloso ile birlikte Tropicália hareketiyle ün kazandı. En çok bilinen hitleri arasında Baby, Que Pena, Chuva de Prata ve Divino Maravilhoso vardı. Şarkıcı-söz yazarı Tom Jobim, Chico Buarque ve Milton Nascimento gibi yazarların çok çeşitli şarkılarına kendine özgü yorumunu kattı.

Brezilya’nın diktatörlük yıllarında, tarzı ve hippi kıyafetleri onu askeri otoritelere karşı bir meydan okuma sembolü haline getirdi. Mücadele yılları olan 1973’te Costa’nın Índia albümünün kapağı da sansürlenmişti.

Costa, son başkanlık kampanyası boyunca Lula’nın sesli bir destekçisiydi. Lula’nın Brezilya’daki başkanlık seçimlerini kazandığı haberi çıktığında, Instagram’da “Aşk nefrete karşı kazandı! Başkan Lula!” başlıklı bir resim yayınlamıştı.