Editörün SeçtikleriGündemSağlık

Evinizde bu markanın ürünü varsa dikkat: Acil toplatılma kararı alındı! Sakın kullanmayın, kanserojen madde içerdiği açıklandı

Geçtiğimiz günlerde Arifoğlu markasına ait Singapur’a ihraç edilen bazı baharat ürünlerinde renklendirici katkı maddesinin tespit edildiği açıklanmıştı. Singapur’daki ürünler toplatılmaya başlandı. Konu ile ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklama geldi. Bakanlık yaptığı açıklamasında firma hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu ve ilgili ürünlerin piyasadan toplatıldığını belirtti.

Gelen son dakika haberine göre Arifoğlu markasına ait tatlı biber, tavuk baharatı ve sumak gibi ürünler Singapur’da toplatılmaya başlandı. Karara gerekçe olarak ise ilgili baharatların içerisinde yiyeceklerde kullanılması yasak olan ve kanser riski taşıyan endüstriyel boya içerdiği ifade edildi.

Yaşanan bu gelişmeden sonra Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklama geldi.

İZİN VERİLMEYEN RENKLENDİRİCİ TESPİT EDİLMİŞTİR”

Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Firmanın yurt içinde satışa sunduğu ürünlere yönelik 2022 yılı mayıs ve temmuz aylarında yapılan denetimlerde, sumak ürününden alınan numunelerde izin verilmeyen renklendirici tespit edilmiştir”

Yapılan açıklamanın devamında ise firma hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu ifade edildi. İlgili part-seri numaralı ürünler ise piyasadan toplatılıyor.