Editörün SeçtikleriSağlık

Hemen tüketin: Kışı hastalıksız atlatın! Bağışıklığınız zımba gibi olacak

Artık kış aylarının resmen gelmesi ile grip ve çeşitli meslek hastalıkları ortaya çıkmaya başladı. Hastalıklara yakalanmamak için bağışıklık sistemini güçlü tutmak son derece önemli. Sağlık beslenmek dışında vitamin ve mineral tüketimine de dikkat edilmesi gerekiyor. Bağışıklık sistemini güçlü tutmak için mutlaka tüketmeniz gereken besinleri sizler için sıraladık..

Bağışıklık sisteminiz vereceğiniz bütün yardımları kabul eder. Koronavirüsün olmadığı dönemde bile çeşitli hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı vücudu her zaman zinde tutmak gerekiyor.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLÜ TUTAN BESİNLER

Bağışıklığı güçlü tutmak için sadece besinleri tüketmek yeterli gelmiyor. Bunun dışında stresten uzak durmak, egzersiz yapmak ve yeterli uyumak da gerekiyor. Ancak bunlarla birlikte beslenmeye dikkat edildiğinde bağışıklık sistemi demir gibi oluyor.

Deniz ürünler

Sağlıklı proteinler

Bitter çikolata

C vitamini içeren besinler

Kuruyemişler

Sarımsak ve soğan

Yoğurt

Özellikle yoğurt tüketmek sağlık açısından son derece yararlı. Uzmanlar bağışıklık sisteminin büyük bir bölümünün aslında gastrointestinal sisteminde olduğunu ifade ediyor. Bunun için hazır yoğurtlar dışında ev yapımı yoğurtlar tüketmeniz gerekiyor.