Bakanlık açıkladı, ödemeler öne çekildi! Herkes hesaplarını kontrol etsin: ATM’lerden paralar çekilebilir

Destek ödemesi bekleyen vatandaşlara bir haber verildi ve paraların hesaplara yatacağı aktarıldı. Destek ödemelerine ilişkin tarihin öne çekildiği bildirilirken Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci detayları paylaştı. Bakan Kirişçi açıklamalarında ödeme tarihinin öne çekildiğini ve paraların hesaplara yatırılacağını vurguladı.

ÖDEMELER ÖNE ÇEKİLDİ

Mazot ve gübre destekleri ödemelerinin erkene çekildiği belirtildi ve ödemelerin bu ay içinde hesaplara yatacağı bildirildi. Konu ile ilgili olarak 2023 Mart ayında yapılması beklenen ödemelerin bu ay içinde gerçekleşeceği ifade edilirken bu konu hakkında Bakan Kirişçi ayrıntıları paylaştı. Bu noktada Bakan Kirişçi’nin açıklamaları şöyle oldu:

YAPILAN AÇIKLAMALAR

“Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı, hububat üreten çiftçilerimize 2022 mazot ve gübre desteklerini 2023 mart ayı yerine bu ay içinde ödeyeceğiz.

Bitkisel üretimimizin 2022 yılında 127,6 milyon tona ulaşmasını bekliyoruz. Bu rakam bitkisel üretimde tüm zamanların rekoru olacaktır.”

ZİRAAT BANKASI KARTLARINA YÜKLENECEK

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci açıklamalarının devamında bundan sonra desteklerin Ziraat Bankası kartlarına yükleneceğini ifade etti.

Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile açıklanan tarım desteklerinin çiftçilere ödemesi 2023 yılı bütçesinden yapılacak.

Exit mobile version