Editörün SeçtikleriGündem

Son dakika kar yağışı uyarısı yapıldı: Hem kar hem de karla karışık yağmur var! Bu ilde yaşayanlara acil duyuruldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden tüm Türkiye’nin beklediği kar yağışı uyarısı geldi. MGM, yaptığı açıklamasında bazı illerimizde sağana yağışın dışında, kar ve karla karışık yağmurun etkili olacak. MGM, vatandaşları peş peşe uyardı.

Kar yağışı için Meteoroloji, bu sefer hem tarih hem de saat paylaştı. Uyarıların peş peşe yapıldığı açıklamalarda sonunda beklenen kar yağışı haberi de geldi!

UYARILAR PEŞ PEŞE GELDİ

Son dakika kar yağışının geleceği açıklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 günlük yeni hava durum tahminlerini açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; “Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Hakkari, Şırnak ve Van’ın güney ilçelerinin; akşam ve gece saatlerinde Karadeniz kıyıları ile Artvin çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, Rize, Artvin, Hakkâri ve Van’ın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı beklenmektedir” ifadesi kullanıldı.

BU İLLERDE KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

MGM uyarısı: Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Rize ile Artvin’in kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75kg/m2) sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların; 1500 m üzeri yüksek kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte ulaşımda aksamalar, heyelan, su baskını, sel gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.