DünyaEditörün SeçtikleriSağlık

SON DAKİKA |Ülkede büyük alarm verildi: 7 Kasım’dan itibaren içeride tutulacaklar!

Tüm dünya bir dönem koronavirüs salgını ile mücadele etti. Salgın hala gizliden gizliye devam ederken, son dakika kuş gribi açıklaması geldi. Gelen bir son dakika haberine göre İngiltere’de kuş gribi vakaları sebebiyle, bütün kümes hayvanlarının 7 Kasım’dan itibaren içerde tutulacağı açıklandı.

Konu ile ilgili açıklama Çevre, Gıda ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından yapıldı. Bakanlık, ülkedeki tüm kümes hayvanlarının ve kafesteki kuşların yeni kısıtlamalar sebebiyle 7 Kasım’dan itibaren içeride tutulması gerektiğini söyledi.

EN BÜYÜĞÜ OLDUĞU AÇIKLANDI

İngiltere Baş Veteriner Yetkilisi Christine Middlemiss, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Şu anda bu yıl, şimdiye kadarki en büyük kuş gribi salgınıyla karşı karşıyayız.” değerlendirmesinde bulundu.

KORUMANIN EN İYİ YOLU

Middlemiss, yeni kısıtlamalar gereğince kümes hayvanları ve kuşların içeride tutulması kararının, hayvanları son derece bulaşıcı olan “kuş gribinden korumanın en iyi yolu” olduğunu ifade etti.

18 EKİM’DE İLAN EDİLMİŞTİ

İngiltere’de yabani kuşlarda ve ticari tesislerde kuş gribi vakalarındaki artışın ardından riski azaltmak için 18 Ekim’de ülke genelinde “Kuş Gribi Önleme Bölgesi” ilan edilmişti.