Editörün SeçtikleriGündem

Pazartesi sabahı başlıyor: Bu ilde yaşayanlara acil uyarı yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bu akşam saatlerinde önemli bir açıklama yapıldı. MGM, yaptığı açıklamasında bazı illerimiz için pazartesi sabahı uyarısında bulunuldu. MGM’nin yaptığı güncel açıklama ve beklenen hava durum tahminleri haberimizde eklendi..

Dışarıya çıkacaklar için önemli bir açıklama yapıldı. Meteoroloji yaptığı açıklamasında bazı illerimiz için toz taşınımı uyarısı yapıldı. MGM, yaptığı açıklamasında, “Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu, Şanlıurfa, Şırnak ve Hakkâri çevrelerinin yağmur ve sağanak, Diyarbakır çevrelerinin gök gürültülü sağanak, Hakkâri ve Şırnak’ın yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde Marmara, Kuzey Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı bekleniyor” ifadesini kullandı.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, zamanla doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

DOĞU AKDENİZ İLE GÜNEYDOĞU ANADOLU’DA TOZ TAŞINIMINA DİKKAT

Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz (Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş) ile Güneydoğu Anadolu’da (Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mardin ve Adıyaman) Suriye kaynaklı toz taşınımı hadisesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar ve yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu, Gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

EGE

Az bulutlu ve açık, gece ve sabah saatlerinde bölgenin kuzey kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, Doğu Akdeniz’in parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz’de toz taşınımı bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Az bulutlu, gece ve sabah saatlerinde bölgenin kuzey kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu, gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden sonra Şırnak ve Hakkâri çevrelerinin yağmur ve sağanak, yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bu gece saatlerinden sonra Şanlıurfa çevreleri ile yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren bölgenin doğusunun sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor.