Çocuğu olan aileler hazırlanın: Zorunlu eğitim yaşı düşürülüyor! 2023 yılında ..

Çocuğu olan aileleri yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Gelen son habere göre 2023 yılı hedeflerine göre şu anda ilkokul olan zorunlu eğitim yaşı 5’e düşecek. Konu ile ilgili gelişmeler cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda yer aldı. Erken çocukluk eğitiminde 5 yaş zorunlu eğitim kapsamında alınacak.

Cumhuriyetin 100. Yılı hedefleri belli oluyor. Zorunlu eğitim yaşı 5’e düşürülecek. 2023 yılında eğitim alanında atılacak adımlar Cumhurbaşkanlığı tarafından duyuruldu. Buna göre zorunlu eğitim yaşının 5’e düşmesiyle birlikte 200 bin öğretmen ve idareciye hizmetiçi eğitim verilecek.

MÜFREDAT ZENGİNLEŞECEK

Zorunlu eğitim yaşı 5’e düşürülmesi ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı ilk olarak derslerden içerik konusuna el alacak. Bu kapsamda müfredat gözlerden geçirilecek. Dijital becerilerin artırılmasına katkı sağlanması amacıyla öğretmenler için 21 çevrim içi eğitim paketi Öğretmen Bilişim Ağı Platformunda yayımlanacak. 3. Dijital becerilerin artırılması amacıyla 20 yüz yüze eğitim düzenlenecek.

İNGİLİZCEYE ÖNEM ARTIYOR

Yabancı dil eğitimi için kullanılacak bütün materyaller zenginleştirilecek, dinleme, konuşma, okuma ve yazma alanlarındaki becerilerin tümünü ölçmeye yönelik sistem geliştirilecektir. Dilin öğretilmesi için web ve mobil uygulama hazırlanacak.

Exit mobile version