Türkiye’deki herkesi ilgilendiriyor! Bir kere bile 0850’li numaralardan arandıysanız dikkat

Ülkemizde yaşayan herkesi yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Özellikle son dönemlerde 0850’li numaralardan gelen şikayetler her geçen gün artıyor. Gelen son dakika haberine göre TBMM konu ile ilgili BTK’dan rapor istedi. İşte detaylar..

Bankalar, GSM operatörleri ya da pazarlama adı altında 0850’li numaralardan günümüzde çok sık arama yapılıyor. Genel olarak dolandırıcıların tercih ettiği bu numaralar engellense bile son hanesi değiştirilip yeniden aramalar gelebiliyor.

RAPOR TALEP EDİLDİ

Vatandaşların son dönemlerde mahkemelere başvurmalarının artması üzerine konu ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi BTK’dan rapor istedi.

BTK UYARDI

Bilgi Teknolojileri Kurumu, dolandırıcılara karşı alınabilecek önlemler ve çözüm yöntemlerine karşı uyardı. Arayan hatlara düzenli bir şekilde denetleme yapıldığı ve vatandaşların bu numaralara kolay kolay cevap vermemeleri gerektiği konusunda açıklama yapıldı.

“TAMAMI DOLANDIRICILIK AMACIYLA KULLANILIYOR DENİLEMEZ”

TRT’deki habere göre, vatandaşların artan şikayetlerine ilişkin konu Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na iletildi. BTK, hazırlamış olduğu kapsamlı raporda ise şikayet edilen numaraların tamamı açısından ‘dolandırıcılık amacıyla kullanılıyor denilemez’ neticesinde var adı. Bireysel verilerin korunması talebi ile Ticaret Bakanlığı’na başvurulması tavsiye edildi.

Exit mobile version