Herkes mutlaka okusun: Koronavirüsün belirtisi değişti! Hemen ilk günlerde bu belirtiyi veriyor

2019 yılında ortaya çıkan ve milyonlarca insanın ölmesine neden olan koronavirüsün etkileri hala devam ediyor. Koronavirüse yakalanan kişiler neredeyse artık test yaptırmadan bazı belirtilerini fark edebiliyor. Ancak uzmanlar özellikle delta ve omicron varyantlarının belirtileri için önemli uyarılarda bulunuyor. Koronavirüsün belirtisi değişti. Koronavirüs artık çoğu kişi ilk tuvalette vuruyor!

Koronavirüs sadece sağlık açısından değil, sosyal alanda da yaşamı etkiliyor. Günlük alışkanlıklarımızın değişmesine neden olan virüsün çeşitli varyantları bulunuyor. Her varyantın belirtileri değişse de hastalık süreçleri hemen hemen aynı şekilde ilerliyor.

5 KİŞİDEN BİRİ BUNU YAŞIYOR

Özellikle koronavirüs hakkında bilgi toplayan ZOE Health Studay uygulaması tuvalet noktasında pek çok kişiyi uyardı. Delta veya Omicron varyantları ile enfekte olan ve iki veya üç kez aşılanan beş kişiden birinin ishal yaşadığını buldu.

BAZI KİŞİLERDE DAHA UZUN SÜREBİLİR

Sağlık uygulaması şunları açıkladı:

“İshal, enfeksiyonun ilk gününden başlayarak ve ilk hafta yoğunluğu artan, Covid’in erken bir belirtisidir. Genellikle ortalama iki ila üç gün sürer, ancak yetişkinlerde yedi güne kadar sürebilir.” Bazı insanlar bu tuvalet sorununu bundan daha uzun süre çekebilir, bu da “yaygın olarak uzun süreli Covid’li kişilerde bildiriliyor”

KORONAVİRÜSTE EN SIK GÖRÜLEN BELİRTİLER

Uygulama iki aşıdan sonra kişilerin en sık gördüğü belirtileri şu şekilde sıraladı:

Boğaz ağrısı

Burun akması

Tıkalı burun

Kalıcı öksürük

Baş ağrısı

İSHAL OLANLAR DİKKAT ETSİN

Uygulama, ishal olan kişilerin evde kalmasını ve bol bol dinlenmesi gerektiğini beliriyor. Ev halkına da kolay bir şekilde bulaşabileceği ifade edildi. İshal arttığı durumlarda su ve kabak dahil çeşitli sıvıların tüketilmesi gerektiği belirtiliyor. Tüketilen meyve suyu ve gazlı içecekler durumu daha kötü bir hale getirebilir.

Exit mobile version