Bir salgın daha resmen ilan edilmişti: İki bölgeye giriş çıkışlar 21 gün boyunca yasaklandı!

Koronavirüsün ardından dünya bir salgın tehlikesi ile daha karşı karşıya kalmış, 20 Eylül günü Uganda’da  Ebola salgını resmen ilan edilmişti. Ebola salgınının hızla yayılmaya devam ettiği öğrenilirken iki bölgeye giriş çıkışların yasaklandığı duyuruldu!

Uganda’da 20 Eylül günü Ebola salgını resmi olarak ilan edilmişti. Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni de açıklama yaparak iki bölgede salgın nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı.

21 GÜN YASAK İLAN EDİLDİ

Museveni , ibadet ve eğlence yerlerinin kapatıldığı ve Mubende ile Kassanda bölgelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu. İki bölgeye 21 gün boyunca giriş çıkış yasağı getirildiğini belirten Museveni, tedbirlerin en kısa sürede uygulamaya gireceğini de ifade ederken, “Bunlar, Ebola’nın yayılmasını kontrol altına almak için getirilen geçici tedbirler. Salgını mümkün olan en kısa sürede sona erdirmek için hepimiz yetkililerle işbirliği yapmalıyız” ifadelerini kullandı.

39 KİŞİ ÖLDÜ

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus yaptığı açıklamada, Uganda’daki Ebola salgınında can kaybının 39’a yükseldiğini ifade etmiş, 54 doğrulanmış ve 20 muhtemel vakanın olduğunu belirtmişti.

Ghebreyesus, “Şu anda 660’tan fazla kişi aktif takip altında. Şimdi birincil odak noktamız, komşu bölgelere ve ülkelere yayılmasını durdurmak için Uganda Hükümetini bu salgını hızla kontrol altına alabilmesi için desteklemektir” söyleminde bulunmuştu.

Exit mobile version