Asgari ücrette son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan zam açıklaması! 2023 asgari ücret ne kadar olacak?

Tüm Türkiye artık 2023 asgari ücrete kilitlenmiş durumda. Gelen bir son dakika haberine göre Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’den sonra şimdi de Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücret açıklaması geldi. Erdoğan, açıklamasında asgari ücret zammının bundan öncekilerden çok daha farklı olacağını belirtti. İşte asgari ücrette son dakika gelişmesi..

Asgari ücrete ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Vedat Bilgin, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Türkiye tarihinde ilk defa asgari ücrette yüzde 50 artış yaptık ama daha önemlisi bütün ücret türü gelirlerden verginin kaldırılması oldu, sonra aritmetik bir ortalamayla yüzde 80 bir zam yaptık, kümülatif olarak yüzde 95’e takabül ediyor”

‘DÜZENLEME YAPACAĞIZ’

Yeterli mi? Bu enflasyon karşısında yetersiz. Aralıkta yeniden asgari ücret komisyonu toplanacak, bir araya geleceğiz. Bu tahribatı, enflasyonun emekçiler üzerindeki tahribatını ortadan kaldıracak bir düzenleme yapacağız” dedi.

ERDOĞAN’DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, 2023 yılının ocak ayından itibaren geçerli olacak asgari ücret zammına ilişkin o soruyu yanıtladı.

SORU: Asgari ücret konusunda beklentilerle ilgili farklı rakamlar konuşuluyor. Bu konuyla ilgili siz neler söylersiniz?

‘ASGARİ ÜCRET 2023 İÇİN FARKLI BİR HAZIRLIK VAR’

CEVAP: Şu anda bu konuyla ilgili çalışmaları başta Vedat hocamız olmak üzere arkadaşlarımız yapıyorlar. İnşallah bundan öncekilerden çok daha farklı bir hazırlığın içinde olduğunu biliyorum. Ama biz, havada uçuşan değil de yere sağlam basan adımları atacağız ki zihinlere iyi yerleşsin.

Exit mobile version