Asgari ücrete zam için nefesler tutuldu: Bakan Bilgin’den son dakika asgari ücret açıklaması geldi!

Asgari ücretin zamlı tutarı milyonlarca kişi tarafından merak edilirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den önemli açıklamalar geldi. Bakan Bilgin, asgari ücrette henüz bir tutar ifade edilemeyeceğini belirtti.

Bakan Bilgin, dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Asgari ücretin 9000 TL olacağına ilişkin iddiaları değerlendiren Bilgin, asgari ücretin üzerinde rakam yarıştırılacak bir konu olmadığını söyledi.

KOMİSYON KARARIYLA ORTAYA ÇIKACAK

Asgari ücretin kendisinin de karar verebileceği bir konu olmadığını dile getiren Bakan Bilgin, “Asgari Ücret Komisyonu’nun kararıyla ortaya çıkacak bir konu. Böyle loto tahmini yürütür gibi şu kadar olacak, bu kadar olacak gibi açıklamaları kim yapıyor bilmiyorum ama bunların hiçbir geçerliliği yok” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili bilgileri aktaran CNN Türk muhabiri Arda Erdoğan da şu ifadeleri kullandı: “9 bin liraya kadar çeşitli birçok rakam ifade ediliyor. Bakan Bilgin konuyla ilgili açıklama yaptı. Bu rakamların hiçbirinin geçerliliği yok. Asgari ücret böyle tahminler üzerinden rakam yarıştıracağımız bir konu değil. Toto tahmini mi bu.”

Exit mobile version