GündemEditörün SeçtikleriEkonomi

Kredi çekecek olanlar için yenilendi: Artık tamamen değişti

Bankadan kredi çekecek herkesi yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Gelen son habere göre Resmi gazete’de yayınlanıp yürürlüğe giren, tüketici kredi sözleşmelerinde bazı değişiklikler yapıldı.

Buna göre bankalardan alınan kredilerde yapılan hayat sigortası senelerdir çok sayıda tüketici tarafından şikayet ediliyordu. Yapılan yeni düzenlemeye göre kredi kullanacak kişilerin karşılaşacağı yeni düzenlemeler açıklandı.

2 AYRI PAKET SUNULACAK

Bankalar kişilere verilen kredilerde sigortayı zorunlu tutabilirler mi? Yeni yapılan düzenlemelere göre bankalar verecekleri kredilerde hayat sigortası olmak üzere taşıt kredisi, konut kredisi gibi birbirine bağlantılı olan kredilerde zorunlu tutulmayacak. Kredi aşamasında olurken banka kredi alan kişiye sigorta teklifinde bulunacak mı? Bu soruya karşılık olarak sigorta teklifini sunacak. Fakat 2 ayrı paket sunacaklar. Birisi verilen kredi ile bağlantılı sigortaları içine alan paket ve diğeri de sigortasız paket olacaktır.

VERİLECEK KREDİ İLE BAĞLANTILI SİGORTA TEKLİF EDİLEBİLECEK

Banka vereceği kredi sırasında kredi ile bağlantılı olmayan bir sigorta yapabilir mi? Bu durumda yapamayacak. Bankalar yalnızca verilecek kredi ile bağlantılı olacak sigortayı teklif edebileceklerdir.

Aynı zamanda kredi isteğinin şubeye gidilmeden yapılması halinde kredi alacak kişinin mesaj ya da telefon üzerinden de onayının alınması gerekecek