GenelGündem

İnternete giren herkesi ilgilendiriyor: Adresiniz, kimlik numaranız, telefon numaranız gibi kişisel verileriniz artık…

İnternete girerek arama motorları üzerinden arama yapan herkesi ilgilendiriyor! Adres, telefon numarası gibi kişisel verilerle ilgili çok önemli bir haber verildi. Teknoloji devi Google, kişisel verileriniz için imza niteliğinde bir adım attı!

Gelen son bilgilere göre Google, kişilerin kendi kişisel verilerini internet arama sonuçlarından kaldırmalarını kolaylaştıracak yepyeni bir araç üzerinde çalışıyor.

Google Mayıs ayında “sizinle ilgili sonuçlar” şeklinde bir özellik ortaya çıkarmıştı. Bunun “kişisel olarak tanımlanabilir bilgilerinizin arama sonuçlarında bulunup bulunamayacağını kolayca kontrol etmenize yardımcı olmanın” bir yolu olarak tanımlandığını duyurmuştu.

KİŞİSEL BİLGİLERİNİZİ KALDIRABİLECEKSİNİZ

Yeni araçla birlikte kişisel telefon numaranız, ev adresiniz, kimlik numaranız veya e-postanız ile ilgili bir sonuç gördüğünüz anda sağ üstteki üç noktalı menüyü tıklayabilirsiniz. Bununla birlikte ekranın alt kısmında yeni bir “Sonucu kaldır” seçeneği sunulacak.

Ardından, Google uygulamasındaki “Hakkınızda sonuçlar” adlı yeni bir menü öğesinde, sağ üstteki kullanıcı profilinize dokunarak isteği izleyebilirsiniz. Son adım olarak da, “Tüm istekler”, “Devam ediyor” ve “Onaylandı” filtreleri aracılığıyla talebinizi düzenli olarak kontrol edebileceksiniz.