İŞKUR tamamen ücretsiz yeni hizmetini duyurdu! Başvurular ne zaman başlıyor?

Türkiye’de uzun yıllardır iş arayanlar ile işverenleri bir araya getiren ve istihdam oluşturmak adına önemli uygulamalara imza atan Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), yeni bir uygulamasını daha hayata geçirdi. Bu uygulama kapsamında İŞKUR, staj imkanlarını genişletmek ve stajları daha erişilebilir hale getirmek için öğrenciler ile işverenleri dijital ortamda buluşturacak.

İŞKUR söz konusu uygulamasında sunduğu ücretleri tamamen ücretsiz şekilde verecek. İŞKUR tarafından sunulan uygulama ile genişleyecek ve daha kolay ulaşılabilir olacak olan stajlar kapsamında gençlerin deneyim kazanmaları, işgücü piyasasına ve iş hayatına dair bilgi sahibi olmaları sağlanacak. İşte detaylar…

STAJYERLER İLE İŞVERENLERİ BULUŞTURAN HİZMET

İŞKUR, işverenler ile öğrencileri staj uygulamaları için dijital ortamda bir araya getirmek adına “Staj Portalı” hizmetini hayata geçiriyor. Bu hizmetle birlikte gençler iş ortamına hazırlık yapabilecek. Ayrıca uygulama kapsamında staj programlarına daha kolay başvuru yapılabilmesi hedeflenirken, stajyer arayan işverenlerle de öğrenciler için bu hizmet bir platform görevi görecek.

TAMAMEN ÜCRETSİZ OLACAK

Tamamen ücretsiz olarak sunulan Staj Portalı hizmetinde lise, üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin özel sektör işyerlerinde durumlarına uygun ve açık pozisyonları görmelerine imkan sağlanırken, işverenler de bu hizmet sayesinde talep ettikleri doğrultularda ve pozisyonlarda stajyer adaylarına ulaşabilecek. Staj Portalı uygulamasına stajyer adayları ve işverenler, dış kullanıcılar olarak İŞKUR’un resmi sitesi üzerinden giriş yapabilecek. Zorunlu ya da gönüllü tüm staj hizmetlerine dair ilanlar da sitede yer alacak. İşverenler de staj başvurusunda bulunan adaylardan uygun gördükleri ile görüşme sağlayabilecek.

STAJ TARİHLERİ KARŞILIKLI OLARAK BELİRLENEBİLECEK

Staj Portalı hizmeti kapsamında staj başvuruları dönem sınırlaması olmadan her zaman alım yapılabilecek. Staj tarihleri bu sistemde işveren ve stajyerin uzlaştığı takvime göre esnek bir şekilde ayarlanabilecek.

Exit mobile version