Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in serveti eridi, 2022 yılında 70 milyar dolar kaybetti!

2022 yılı dünya genelinde hızla yükselen enflasyon nedeniyle ekonomik anlamda ciddi krizlere sahne oldu. Tüm dünyada hissedilen küresel enflasyonun etkileri ile insanlar ekonomik anlamda zorlanırken, dünyanın en zenginleri listesinde yer alan isimlerin kayıpları da aynı oranlarda, dudak uçuklatan cinsten oldu.

Bloomberg milyarderler listesinde yer alan en zengin isimlerin neredeyse tamamı 2022 yılı genelinde ciddi kayıplar yaşarken, bu süreçten en zararlı çıkan isimlerden biri de ismini geçtiğimiz yıl “Meta” olarak değiştiren Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg oldu. Dünyanın sayılı zenginleri arasında bulunan Zuckerberg, servetinden 70 milyar dolar kaybetti ve dünyanın en zenginleri listesinde 20. sıraya kadar geriledi. İşte detaylar…

MARK ZUCKERBERG’İN SERVETİ YÜZDE 55 ERİDİ!

Bloomberg milyarderler endeksine göre Meta’nın kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, 2022 yılına 125 milyar dolarlık kişisel servetiyle başladı. Ancak yılbaşından bu yana Zuckerberg’in serveti yaklaşık %55 oranda azaldı ve ünlü CEO’nun serveti 55,3 milyar dolara kadar geriledi. Öte yandan Forbes ise Mark Zıuckerberg’in servetini 53,4 milyar dolar olarak belirledi.

Facebook, Instagram, WhatsApp ve Oculus’un sahibi olan Mark Zuckerberg, bu platformların bağlı olduğu çatı şirketi Facebook’un ismini geçen yıl “Meta” olarak değiştirmişti. Böylece şirket, Metaverse’e odaklandığını göstermişti. Ancak bu adımdan bu yana Zuckerberg sallantılı bir süreç geçirdi ve bu süreçte Facebook’un günlük 1 milyon aktif kullanıcı kaybetmesi de ünlü CEO’ya ciddi bir darbe oldu.

LİSTENİN TEPESİNDE KİMLER VAR?

Bloomberg milyarderler endeksine göre Mark Zuckerberg listede 20. sıraya kadar geriledi ancak listenin ilk sıralarında tanıdık isimler kalmaya devam etti. Buna göre listenin en tepesinde yer alan isimler sırasıyla Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, Hintli iş insanı sanayici Gautam Adani, Amazon’un kurucusu Jeff Bezos, Fransız iş insanı Bernard Arnault ve Microsoft’un kurucusu Bill Gates.

Exit mobile version