TOKİ konutlarında cayma, satma ve kiraya verme hakkı var mı? Bakan Kurum tüm soruları tek tek yanıtladı…

Türkiye’de milyonlarca vatandaş, 13 Eylül Salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın detaylı bilgileri paylaşmasıyla birlikte TOKİ 2022 sosyal konut projelerine yoğun bir ilgi göstermeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından TOKİ konut projesi için başvurular da 14 Eylül Çarşamba günü itibariyle başlamıştı. E-Devlet üzerinden veya belirtilen bankalar üzerinden başvurular yapılabiliyor ve ilk günler itibariyle başvurularda müthiş bir yoğunluk oluştu.

Gelen açıklamalarda, başvuruların 31 Ekim 2022 tarihine kadar devam edeceği belirtildi ve vatandaşlar, TOKİ 2022 sosyal konut projesinde ev sahibi olma hakkı kazanmaları durumunda cayma, kiraya verme, satma haklarının olup olmadığını merak ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, vatandaşların merak ettiği soruları yanıtladı. İşte detaylar…

VATANDAŞIN CAYMA, SATMA VE KİRAYA VERME HAKKI VAR MI?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklamaların ardından vatandaşların TOKİ 2022 sosyal konut projesi ile ilgili merak ettiği soruları yanıtladı. A Haber’de açıklamalarda bulunan Kurum, evlerin dar gelirli vatandaşlar için olduğunu ifade etti ve hiçbir aldatmaya müsaade etmeyeceklerini vurguladı. Sosyal konutlarla ilgili olarak Bakan Kurum cayma hakkının olduğunu ve borcu kapatanın daireyi satabileceğini veya kiraya verebileceğini ifade etti. Bakan Kurum ayrıca 18 yaşını dolduran bireylerin de hane halkı haricinde başvuruda bulunabileceklerini söyledi.

“TÜM İHTİYAÇLARI KARŞILAYACAK DONANIM OLACAK”

TOKİ 2022 sosyal konut projesine ilişkin 81 ilde nüfus ağırlığı ile orantılı olarak rakamların belirlendiğini ifade eden Kurum, “Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda adımlar attık. İnsanlar burada okula nasıl gidecek, ekmeğini nereden alacak, işe nasıl gidecek, gibi sorularla karşılaşıyoruz. Bu projenin içinde okullar, camiler, sosyal donatılar, tüm ihtiyaçları karşılayacak donanım olacak. Çalışmalarımızı buna göre yaptık” sözlerini dile getirdi.

Exit mobile version