EmlakGündem

TOKİ konut projesinde ne kadar peşinat ödenecek, taksitler kaç TL olacak, vadeler kaç ay olacak?

Milyonlarca vatandaş uzun bir süredir TOKİ 2022 sosyal konut projelerine ilişkin detayların açıklanmasını bekliyordu. Projenin detayları tam olarak açıklanmadan önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada TOKİ 2022 sosyal konut projesinin, Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesi olacağını ifade etmiş ve detayların da 13 Eylül Salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından paylaşılacağını ifade etmişti.

Gelen bu açıklamaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz gün TOKİ sosyal konut projesine ilişkin detayları paylaştı. Gelen açıklamalarla birlikte söz konusu konut projesinde ödeme planları, taksit bilgileri ve peşinat tutarları merak konusu oldu. TOKİ 2022 sosyal konut projesinde aylık taksit ve peşinat tutarları ne kadar? İşte detaylar…

TOKİ 2022 SOSYAL KONUT PROJESİ DETAYLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ 2022 sosyal konut projesinin detaylarını geçtiğimiz gün paylaştı ve vatandaşlar genel olarak projeyi olumlu karşıladı. Piyasalarda hareketlilikleri başlatan proje kapsamında 250 bin konut inşa edilecek ve 81 il genelinde gerçekleştirilecek olan bu proje kapsamında 1 milyondan fazla vatandaş bu evlerde yaşayacak. Yaklaşık olarak 5 milyon kişinin başvuruda bulunması beklenirken, projede ödeme planları da belli oldu.

Gelen açıklamalara göre TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim projesi dahilinde 2+1 konutlar 608 bin TL’den, 3+1 konutlar ise 850 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıkarılacak. TOKİ sosyal konut projelerine e-Devlet üzerinden ve banka üzerinden yapılan başvuruların kabul edilmesiyle birlikte peşinatlar yatırılacak ve ödemeler de başlayacak.

TAKSİT TUTARI, VADE VE PEŞİNAT TUTARI

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında, en fazla konut 50 bin adet ile İstanbul’da, ardından 18 bin adet ile Ankara’da ve ardından 12 bin adet ile İzmir’de inşa edilecek. Projede 2+1 evler için taksit tutarı 2.800 TL, peşinat tutarı 60 bin TL ve vade süresi de 240 ay olacak. Ayrıca 3+1 konutlar içinse taksit tutarı 3.187 TL olacak ve bu evler için 85 bin TL peşinat ödenmesi gerekecek.