Ucuz konutlara başvuracaklar için açıklandı! Canlı yayında duyuruldu: “O dairelerin kurada çıkma şansı daha fazla”

Günün en çok araştırılan konuları arasında TOKİ ucuz konut projesi bulunuyor. Ucuz konutla ilgili son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor. Başvuru ücretleri de vatandaşların başvurabilmesi için 1.000 TL’den 500 TL’ye indi. Konuyla ilgili canlı yayında TOKİ Başkanı Ömer Bulut tarafından açıklama geldi.  Bulut, daire hakkı kazananların borcunu bitirmeden evleri satamayacağın belirtti. Bunun dışında “O dairelerde ihtimal daha fazla” diyerek merak edilenler açıkladı

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, canlı yayında merak edilen soruları yanıtladı. TOKİ Başkanı Bulut, bir bireyin hem konut hem arsaya başvuru yapamayacağını açıkladı.

İŞTE TOKİ BAŞKANI ÖMER BULUT’UN O SÖZLERİ…

‘Peşinatla ilgili durum şu, %10 peşinat isteniyor. %25 peşinatı %10’a çektik. Bankalar da kredi kullanımıyla ilgili yardımcı olacak. Bankalarla görüşülecek. Konut çıktığında peşinatı ödeyemediği için konut alamayan hakkı yanan çok fazla olmadı. Hak çıktıktan sözleşme imzalamaya kadar bir süre var.

‘3+1’DE KONTENJAN DAHA AZ, 2+1’DE İHTİMAL DAHA FAZLA’

Büyükşehirlerle diğer iller arasında fiyat farkı olacak. İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerde fiyat farkı söz konusu olacak. 3+1’de kontenjan sayısı daha az. 2+1’de ihtimal daha fazla.

KURADA YÜZÜ GÜLMEYENLERİ BAŞVURU ÜCRETİNİ GERİ ALABİLECEK

Başvuru bedelleri 2.000 TL’den 500 TL’ye indi. Kurada ismi çıkmayan kişi, başvurduğu ücreti geri alabilecek.’

Exit mobile version