Editörün SeçtikleriEmlakGündem

Sosyal konut projesi il il belli oldu: Hangi il ve ilçelere kaç tane konut yapılacak? 81 il tam liste

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan merakla beklenen sosyal konut projesinin detaylarını açıkladı. Hangi il ve ilçelere kaç tane konut yapılacağı açıklandı. 500 bin sosyal konut ve 50 bin iş yeri yapımını ve 250 bin konut amaçlı arsayı içeren projenin detayları belli oldu. İşte il ve ilçelere göre yapılacak konut sayısı

SOSYAL KONUT PROJESİNİN DETAYLARI

Başvuruları yarın itibarıyla başlayacak ve ekim ayı sonuna kadar sürecek projede ilk temel yılbaşında atılacak.

İlk etap konutlarının azami 2 yıl içinde bitirilip hak sahibi vatandaşlara teslim edilmesi amaçlanıyor. Yatay mimari esasıyla, depreme dayanaklı şekilde inşa edilecek bu projeler, zemin artı 4 veya zemin artı 5 kat yüksekliğinde olacak. Projeler, mahalle kültürünü, komşuluk ilişkilerini gözetecek, yeşili hakim kılacak bir anlayışla hayata geçirilecek.

Konutların, maliyet fiyatı üzerinden yüzde 40 indirim yapılarak belirlenen fiyatları da şu şekilde olacak:

– Vatandaşlar, toplamda 608 bin lira fiyata sahip 2 artı 1 konutlara, aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle ve 240 ay vadeyle sahip olabilecek.

– Toplam 850 bin lira fiyata sahip 3 artı 1 konutların ödemesi 3 bin 187 liradan başlayan taksitlerle, 240 vadeyle yapılabilecek.

Kampanyaya, İstanbul’da hane geliri 18 bin liranın, diğer illerde 16 bin liranın altında olan her vatandaş başvurabilecek. Belirlenen toplam bedelin yüzde 10’u peşin alınacak, taksit ödemeleri ise sözleşmenin imzalanmasıyla başlayacak.

Hak etmediği halde TOKİ’den ev almaya çalışanların, hem ödedikleri parayı hem evlerini kaybedecekleri sıkı, etkin, güvenilir bir denetim mekanizması kurulacak.

81 İL TAM LİSTE