Bilim, Teknoloji

Netflix Türkiye abonelik ücretlerine zam yaptı! Yeni ücret tarifesi ne kadar oldu?

2022 yılında dünya genelinde hızla yükselen enflasyon, vatandaşların alım gücünün giderek düşmesine neden oldu. Hayat pahalılığı artarken, özellikle Türkiye’de görülen normalin üzerindeki enflasyon seviyesiyle vatandaşlar ekonomik zorlukları daha şiddetli hissetmeye başladı. Market ürünlerinde, akaryakıtta, temel gıdada fiyat artışları gözlemlenirken, öte yandan dijital hizmet ve ürünlerde de ciddi fiyat artışları yaşandı.

Giderek artan hayat pahalılığı karşısında alternatif arayan vatandaşlara bir kötü haber de Netflix’ten geldi. Son olarak Nisan 2022’de abonelik fiyatlarına zam uygulayan Netflix Türkiye, yaptığı açıklamada yeni üyelik ücretlerine de zam geldiğini belirtti. Böylece Netflix’te Türkiye kullanıcıları için fiyatlar bir kez daha artış göstermiş oldu. Peki Netflix Türkiye’de yeni üyelik ücretleri ne kadar? İşte detaylar…

ABONELİK ÜCRETLERİNE 1 YILDA YÜZDE 70,39 ZAM GELDİ!

Netflix Türkiye, Nisan 2022’den duyurduğu zamlı üyelik ücretlerinin ardından abonelik fiyatlarına ikinci zammı da duyurdu. Netflix abonelik sisteminde bilindiği üzere Temel, Standart ve Özel olmak üzere 3 farklı plan bulunuyor. 2021 yılında 26,99 TL olan Temel Plan, Nisan 2022’de gelen zam sonrasında 37,99 TL’ye çıkmıştı. Aynı şekilde Özel Plan ise söz konusu zamla birlikte 54,99 TL’den, 77,99 TL’ye yükselmişti ve Eylül ayında gelen fiyat güncellemesiyle birlikte Netflix Türkiye abonelik ücretlerinde, geçtiğimiz yıla göre fiyatlar %70,39 oranda artış göstermiş oldu.

NETFLIX TÜRKİYE YENİ ABONELİK ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU?

Nisan 2022’de zamlı haliyle 37,99 TL’ye yükselen Temel Plan, yeni zamla birlikte 45,99 TL’ye yükseldi. Ayrıca Nisan’da 57,99 TL’ye yükselen Standart Plan ise yeni zamla 68,99 TL’ye yükseldi ve Ultra HD görüntü kalitesi sunan tek üyelik paketi olan Özel Plan ücreti ise Nisan’da gelen zamla birlikte yükseldiği 77,99 TL’den, son zamla birlikte 93,99 TL’ye yükseldi.