Kraliçe Elizabeth’in 70 yıllık hükümdarlığının yankıları sürüyor; Kral Charles tahta çıktı, annesini anlattı! “Her zaman oradaydı…”

İki gün önce hayatını kaybeden Kraliçe Elizabeth, tüm dünyanın gündeminde yer almayı bugün de sürdürdü. Ölümü sonrası tahta geçen Kral Charles de dahil olmak üzere dört çocuğu ve on iki torunu olan Kraliçe Elizabeth’in bilinmeyen yönlerine ilişkin bir belgesel çeken BBC, kraliçenin çocuklarıyla konuştu.

TAHTA ÇIKAN KRAL CHARLES, ANNESİ İLE İLGİLİ ANILARINI BBC’YE AKTARDI

Annesi hükümdar olduğunda üç yaşında olan Kral Charles, 73 yaşında tahta geçti. Taç giyme töreni gerçekleştirilen Kral Charles, annesi ile ilgili anılarını BBC’ye anlatan isimlerden biri oldu. Annesi ile ilgili Kral Charles; “Küçükken banyodaydım ve içeri annem girdi, taç giyme töreni öncesi tacını giyme alıştırması yapıyordu. Bunun gibi fevkalade anları hiçbir zaman unutmayacağım” dedi. Ardından annesinin ölümünün kendisinde yarattığı boşluğa değinen Kral Charles, “Her zaman oradaydı. Hangi konu olursa olsun ona gidip konuşabilirdim. Bu, eksikliğini en çok hissettiğim şeylerden biri olacak” diye konuştu.

KRALİÇENİN TEK KIZI, ANNESİNİ ANLATTI

Kraliçe Elizabeth’in tek kızı olan Prenses Anne, annesi ile ilgili hatıralarını Kraliçe Elizabeth’in ölümünün ardından BBC’ye anlattı. Konuşmasında annesi ile tatil maceralarını anlatan Prenses Anne, “O anlarda çok şey yaşıyorduk ve muhtemelen onun da en çok keyif aldığı anlardı. Çünkü o anlarda sevdiği her şey vardı: Kırsal bölgeler, atlar, köpekler, özgürce dolaşmak ve kamuoyunun gözü önünden biraz da olsa uzaklaşmak” ifadelerini kullandı.

EN GENÇ VARİS, ANNESİNİ ANLATTI

Kraliçe Elizabeth’in ölümünün ardından konuşan en genç oğlu Prens Edward, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları için Olimpiyat Stadı’na gelişi ve öncesinde yayımlanan videoya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Annesinin videoda kendisini canlandırmasına hayranlık duyan Prens Edward; “Daniel Craig, James Bond rolünde Buckingham Sarayı’na girdiğinde herkes Kraliçe’yi kimin oynayacağını merak ediyordu. Ve bir anda gördüler ki aslında Kraliçe kendisini canlandırıyordu. İnsanlar gördüklerine inanamadı. Bu çok sıra dışı bir andı çünkü fantastik bir mizahi yönü vardı. Ve annem bunu film yayınlanmadan önce kimseyle paylaşmadı, çekim ekibinin dışında kimsenin haberi yoktu” açıklamalarında bulundu.

Exit mobile version