E-Devlet’ten başvuruda bulunana 7.200 TL ödeme yapılacak! Kimler başvuruda bulunabilir?

Aile Destek Programı kapsamında, vatandaşlar ödemelerin ne zaman yapılacağını ve başvuruda bulunmamış olanlar da başvuruların nereden ve nasıl yapılacağını araştırıyor. Aile Destek Programı dahilinde 4 milyon haneye aylık 450, 550 ve 600 TL tutarlarında ödemeler yapılıyor. Üç segmentte yapılan ödemeler, gelen açıklamalara göre 12 ay boyunca yapılacak.

İhtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara yönelik destek ödemelerinin genişletilmesi ile birlikte devreye alınan Aile Destek Programı kapsamında başvurular da devam ediyor. Vatandaşlar, program dahilinde başvuruda bulunabilecek ve başvurusu onaylanan vatandaşlar 12 ay boyunca destek ödemesi alabilecek. 12 aylık ödemeler 7.200 TL’yi bulurken, vatandaşlar destek ödemelerinden yararlanmak için nereden ve nasıl başvuru yapılacağını araştırıyor. İşte detaylar…

DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR?

İhtiyaç sahibi vatandaşlara verilen destek ödemelerinin genişletilmesiyle birlikte devreye alınan Aile Destek Programı kapsamında 4 milyon aileye desteklerin ulaştırılması hedefleniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada program ile ilgili olarak 3 segmentte 450, 550 ve 600 TL ödeme yapılacağını açıklamıştı. Buna göre ödemeler, 12 ay boyunca toplamda 5 bin 400 TL ile 7 bin 200 TL arasında olacak.

BAŞVURULAR NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Destek programından yararlanmak isteyenler, başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilecek. 27 Haziran tarihinde başlayan program kapsamında isteyenler e-Devlet üzerinden, isteyenler de ikametgah adresinin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) üzerinden başvuruda bulunabilecek. Söz konusu destek ödemelerinden ihtiyaç sahibi vatandaşlar yararlanabilecek. Daha önce hiçbir sosyal yardımdan yararlanmamış olanlar da bu destekler için başvuruda bulunabilecek.

GELİR ŞARTI VAR MI?

Başvuruları kabul edenlere ödemeler 12 ay boyunca düzenli olarak yapılacak. Başvuru sahibinin, destekten yararlanabilmesi için hane içindeki kişi başı gelirin, net asgari ücretin 3’te birinden daha az, yani 1.833 TL’den az olması gerekiyor.

Exit mobile version