B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar dikkat: Kamuya düz memur alımı yapılıyor! Kadın erkek memur alımı yapılacak

Kamu kurumları İŞKUR üzerinden personel alımlarına ilişkin ilanlar yayımlamaya devam ediyor. Gelen bir son dakika haberine göre B sınıfı sürücü ehliyeti olanlara müjde verildi. Kamuya düz memur alımı yapılacak. Başvuruların önümüzdeki günlerde başlayacağı ifade edilirken, adayların taşıması gereken şartlar da ayrıca açıklandı. Peki, kimler başvurabilecek? Başvurular nasıl ve ne zaman yapılacak?

Düz memur dışında Bilgisayar İşletmeni ve Tekniker kadrosunda da alım yapılacak. Bütün meslekler için adayların en az B sınıfı sürücü ehliyetine sahip olması gerektiği belirtildi. Kadın erkek personel alımında aynı zamanda KPSS 65 ve KPSS puan şartının olduğu açıklandı. Alımların 18 – 20 Ekim tarihleri arasında Aksaray Sarıyahşi Belediyesi’ne yapılacağı ifade edildi.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

Belediye personel alım kadrolarına başvurmak isteyen adaylar için gerekli şartlar şu şekildedir;

– Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

– Kamu haklarından mahrum olmamak

– Memur alımına engel olabilecek suçlardan mahkum olmamak

– Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği olmamak

– Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl ve bedensel rahatsızlığı olmamak

– Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik ve ahlaki nedenlerden dolayı çıkarılmamış olmak.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Başvuru formu kurumdan veya Belediyenin www.sariyahsi.bel.tr internet adresinden temin edilecektir. Başvuru formuna aşağıdaki belgeler eklenecektir.

Nüfus cüzdanı aslı ve onaylı fotokopisi,

Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği veya e-devlet üzerinden alınacak barkotlu mezuniyet belgesi, (Aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyece tasdik edilebilir.)

Yabancı okul Mezunları için Denklik Belgesinin aslı veya onaylı sureti (Aslı ibraz edilmek kaydıyla fotokopisi Belediyece onaylanabilir. )

KPSS Sonuç Belgesinin ÖSYM’nin sitesinden alınan doğrulama kodlu bilgisayar çıktısı,

Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmadığına dair beyanı,

Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair beyanı,

Sürücü belgesinin aslı ve onaylı sureti

3 Adet Fotoğraf (1 adedi forma yapıştırılacak)

Hangi kadroya başvuru yaptığına ilişkin dilekçe, (Her aday eğitim durumuna göre ilan edilen yalnızca bir kadroya başvuru yapacaktır. )

Bilgisayar İşletmeni kadrosu için Milli Eğitim Bakanlığı onaylı bilgisayar işletmeni sertifikası ve onaylı örneği veya mezun olduğu okulda bilgisayar dersi gördüğüne dair belge.

BAŞVURU TARİHİ VE ŞEKLİ

Sözlü sınava katılabilmek için;

Adaylar, başvuru esnasında istenilen belgeleri ile 18.10.2022 – 20.10.2022 tarihleri arasında mesai bitimine kadar (mesai saatleri içerisinde 09:00-12:00 / 13:00-17:00) şahsen veya iadeli taahhütlü posta yoluyla Sarıyahşi Belediye Başkanlığına (Şafaktepe Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı No : 56 Sarıyahşi/Aksaray ) başvuru yapabileceklerdir.

Adaylar başvuru belgelerini: Elektronik ortamda başvuru belgelerini başvuru tarihleri içerisinde Belediyenin info@sariyahsi.bel.tr e-posta adresine yapabilecektir.

Exit mobile version