Ece Ronay ile Mehmet Ali Erbil’in davası başladı; “Çok istiyorsan sen gel, bu gece koynumda yat…” Meğer, neler neler olmuş!

Daha önce klibinde oynaması için Mehmet Ali Erbil ile görüşen sosyal medya fenomeni Ece Ronay Bilir, bu görüşmelerin ardından tacize uğradığı iddiası ile soluğu mahkemede almıştı. Ece Ronay Bilir’in şikayeti üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame doğrultusunda ’Elektronik haberleşme aracılığıyla cinsel taciz’, ’Sesli yazılı veya görüntülü bir iletiyle hakaret’ ve ’Tehdit’ suçlarından Mehmet Ali Erbil’e 1 yıl 11 ay 15 günden, 8 yıl 10 aya kadar hapis cezası istemi ile dava açıldı. Merak ile beklenilen davanın ilk duruşması gerçekleştirildi.

DURUŞMADA ECE RONAY BİLİR DE MEHMET ALİ ERBİL DE YOKTU

Bir süredir magazin gündeminde yer alan Ece Ronay Bilir ve Mehmet Ali Erbil arasındaki dava, iddianamenin hazırlanmasının ardından başladı. Anadolu 67. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya davalı Ece Ronay Bilir de davacı Mehmet Ali Erbil de katılmadı. Her iki tarafı da avukatları temsil ederken, davanın ilk duruşmasında Mehmet Ali Erbil’in abisi Mustafa Erbil ile asistanı Nuray Kaya tanık olarak kürsüye çıktı.

MEHMET ALİ ERBİL’İN ABİSİ, “KARDEŞİM DAVET ALDI” DEDİ

Mahkemede Ece Ronay Bilir ile Mehmet Ali Erbil arasında geçen bir telefon görüşmesine şahit olduğunu belirterek, açıklamalarda bulunan Mustafa Erbil, konuya ilişkin; “Kardeşim Mehmet Ali’nin davet aldığını duydum. Nasıl gideceğini sordum. Şoförle git, çok uzak yer, tek başına gitme dedim. Karşı taraf, ’tek gel’ deyince de ’gitme’ dedim, oradan ayrıldım. Benim konuyla ilgili başka bir bilgim veya görgüm yoktur. Konuşmaları Mehmet Ali Bey telefon görüşmesi sonrası asistanına, ’Beni çağırıyorlar, gitsem mi gitmesem mi’ diye sorması üzerine duydum. Konuşmaları nasıl duyduğumu hatırlamıyorum” ifadelerini verdi.

MEHMET ALİ ERBİL’İN ASİSTANI, “MESAJ YAZMAMI SANIK TALEP ETTİ” DEDİ

Öte yandan dava öncesi ifadesine başvurulan Mehmet Ali Erbil’in asistanı Nuray Kaya, mesajları kendisinin attığını ifade verdiği karakolda belirtmişti. Mahkemede mesajları sanığın isteği üzerine attığını belirten Nuray Kaya, “Hanımefendi, Mehmet Ali Erbil’e instagram üzerinden ulaşarak, klipte oynaması için teklif götürdü. Mehmet Ali Erbil teklifi kabul etti. İlk klip çekildi. İkinci klibin çekiminin bitmesiyle ekip olarak yemeğe davet ettiler. Sonra vazgeçtiler. Hanımefendi, Mehmet Ali Erbil’in tek başına gelmesini istedi. Ben ’tek başınıza gitmeyin’ dedim. Hanımefendi ’asistanınızı getirmeyin’ dedi. Ben de ’istiyorsa kendisi gelsin kahveye’ dedim. Sanık ile aynı odada kalırım. Gece sanık, şikayetçinin kendisini çağırdığını, uygunsuz fotoğraf attığını söyledi. Ben de telefonu aldım, ’Çok istiyorsan sen gel, bu gece koynumda yat’ diye mesaj attım. Birkaç uygunsuz fotoğraf daha yolladı. Ertesi gün ise mesajları ifşa etti” açıklamalarının ardından; Hakimin, “Bu akşam sizin yanınızda uyumak istiyorum” mesajını kimin yazdığını sorması üzerine, “Bu mesajı ben yazdım. ‘Mehmet Ali Bey öyle bir mesaj yaz’ dedi, ben de yazdım. Mesaj yazmamı sanık talep etti” iddiasında bulundu.

MAHKEMEDEN İLK KARAR ‘ERTELEME’

Öte yandan hem müştekinin hem de sanığın mahkeme salonunda bulunmadığı duruşmada hakim, tanıkları dinledikten sonra ara kararı verdi. Duruşmaya erteleyen mahkeme, usulüne uygun tebliğe rağmen ve mazeretini belgelendirmeyen sanık Mehmet Ali Erbil’in zorla getirilmesine karar verdi.

Exit mobile version