10 Bin Özel Harekat Polisi Alımı Şartları Yine Mi Değişecek?

Emniyet Genel Müdürlüğü 2017 yılı sona ermeden toplamda 20 bin polis alımı yapacak. Alımlarla ilgili duyuru İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu’dan gelmişti. Bu alımların 10 bini KPSS şartsız, en az lise ve dengi okullardan mezun, askerliğini yapmış, erkek adaylardan özel harekat polisi olarak, kalan 10 bini üniversite mezunu, kpss en az 60 puan , 9 bin erkek 1000 kadın olacaktı.

Süleyman Soylu’nun müjdeli haberinden kısa süre sonra ilgili alımlara dair Polis Akademisi Başkanlığı resmi sitesinden bir duyuru yayımlandı ve 19. Dönem POMEM kapsamında 10 bin erkek özel harekat polisi alımı yapılacağı ön başvuruların 10 Ekim’de başlayacağı bildirildi.

BAŞVURULAR İKİ KEZ ERTELENDİ

Bu alımlarla ilgili adaylar bekleyişini sürdürürken, Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan, polis alımları ile ilgili sistemin değişmesi gerektiğinin sinyalini verdi ve ne olduysa Sn. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından sonra oldu. Öncelikle alımlar hali hazırda 17 Ekim’e ertelenmişti, daha sonra tekrar bir duyuru yapıldı ve özel harekat istihdamıyla ilgili sürecin sistemsel arıza nedeniyle ileri bir tarihe (Belirsizlik…) ertelendiği bildirildi.

BİMER VE CİMER’E ŞİKAYET YAĞDI

Tüm bu gelişmeler ışığında , askerlik şartı  ve kadın aday alımı ile ilgilli BİMER, CİMER’e bir çok talep iletildiği biliniyor. Özel Harekat Polisi alımıyla ilgili yeni bir düzenleme mi söz konusu olacak? yoksa duyurulduğu gibi mi ilana çıkılacak belirsizlik sürüyor. Polis Akademisi Başkanlığı’nın konu ile ilgili yapacağı duyuruysa adaylar tarafından sabırsızlıkla bekleniyor…

Kamupersoneli.net – ANKARA

Exit mobile version