Bilim insanları dünyayla ilgili korkunç gerçeği paylaştı: Artık kaçış yok, felaket geliyor…

Dünya ne yazık ki kaçınılmaz bir şekilde korkunç sonuna doğru gidiyor… Bilim insanları küresel ısınmanın yıkıcı etkilerini ortaya koymaya devam ediyor. Buna göre Grönland buzulundaki kayıp, deniz seviyesinde minimum 27 santimetrelik bir artışa ulaşacak! Yani deniz seviyesi, en az 27 cm yükselecek.

TRT Haber’in aktardıklarına göre buzulbilimciler ilk kez, son 150 yılda ortalama 1,1 derecelik küresel ısınma nedeniyle Grönland buz tabakasından ne kadar minimum buz kaybı olacağını ve bunun deniz seviyelerini nasıl yükselteceğini belirlediler. Danimarka ve Grönland Jeolojik Araştırması’ndan (GEUS) bilim adamlarına göre, Grönland buz tabakası mevcut hacminin yüzde 3,3’ünü veya 110 katrilyon ton buzu “kaçınılmaz olarak” kaybedecek.

Kuzey Kutbu’ndaki iklim üzerine yürütülen araştırmanın başyazarı Profesör Jason Box da yaptığı açıklamada “Küresel ısınmanın sadece devam edeceği öngörülebilir senaryoda, Grönland buz tabakasının deniz seviyesinin yükselmesine katkısı artmaya devam edecek. Aşırı erime görülen 2012 yılını, bu yüzyılın sonlarında varsayımsal ortalama sabit bir iklim olarak aldığımızda, Grönland buz tabakasından taahhüt edilen kütle kaybı iki katından fazla artarak 78 cm’ye ulaşıyor.” ifadelerini kullandı.

KÜRESEL ISINMANIN ETKİLERİ

Küresel ısınmanın gezegenimiz için çok sayıda olumsuz etkisi bulunuyor. İşte dünyayı felakete sürükleyen etkiler:

Beş binden fazla hayvanının neslinin tükenmesi ve en az 15 bin hayvanın neslinin tükenmek üzere olması.
Havanın kirlenmesi ve buna bağlı olarak ortaya çıkan kronik hastalıklar.
Artan sıcaklıklarla birlikte binlerce dönüm ormanlık alanın yanması.
Ekolojik dengenin bozulması ve hayvanların doğal yaşam alanlarından ayrı kalması.
Su kaynaklarının azalması ve birçok ülkede susuzluğun ciddi bir krize yol açması.
Buzulların erimesi.
Hortumların artması
Dünyanın birçok yerinde eş zamanlı sel felaketlerinin yaşanması.

Exit mobile version