İslam Memiş’ten Kritik Gümüş Açıklaması Geldi: Sabredenlere Kazandırabilir!

Yurtiçi piyasalarda altın ve dolar, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’dan gelecek olan açıklamalara odaklanmış durumda. Fed Başkanı Powell, Jackson Hole sempozyumunda açıklamalarda bulunacak ve bu açıklamaların, küresel finans piyasalarına etki etmesi bekleniyor. Piyasalarda gündem baskısı görülürken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten dikkat çeken bir açıklama geldi.

Altına göre daha ucuz olan ve bu nedenle üzerindeki ilgiyi artıran gümüş için değerlendirmelerde bulunan İslam Memiş, birçok ülkenin altın ve dolar yerine artık gümüş stoklamaya başladığını belirtti. İslam Memiş ayrıca Türkiye’de atıl bir şekilde bekleyen gümüş süs eşyalarının ve takıların olduğunu, bunların Türkiye ekonomisine kazandırılabilecek tonlarca gümüş olduğunu ifade etti. İşte detaylar…

“GÜMÜŞ DOLARIN KARŞISINDA UCUZ”

İslam Memiş, gümüş adına kritik değerlendirmelerde bulundu. Gümüşün bilişim ve tıp sektörlerinde kullanılan bir maden olduğuna dikkat çeken Memiş, Çin gibi dünyadaki büyük ülkelerin ve özellikle de doların sahiplerinin artık gümüş topladığını ifade etti. Açıklamasında “Gümüş doların karşısında ucuz” sözlerini dile getiren Memiş, “Türkiye’de atıl bir şekilde bekleyen gümüş süs eşyaları ve takılar var. Düz bir şey, ‘Para etmez’ deyip çöğe atıyorsunuz. Türkiye’de tonlarca ekonomiye kazandırılması gereken gümüş var” sözlerini dile getirdi.

“ARTIK DÜĞÜNLERDE GÜMÜŞ GÖREBİLİRİZ”

TGRT Haber’in haberine göre İslam Memiş, çok yakında gümüş sikkelerin hayatımıza gireceğini ifade etti ve “Gümüş sikkeler 20, 10 ve 5 gram olarak basıldı. Tıpkı çeyrek altın gibi ziynet eşyası olarak kullanılacak. 20 gramlık gümüş sikke 240 lira, 10 gram 120 lira, 5 gramı ise 60 lira. Artık düğünlerde damadın yakasında bu gümüş sikkeler görülürse kimse şaşırmasın” dedi. Gümüş yatırımcılarına seslenen Memiş “Gümüş yatırımcısı sabrederse karşılığını alabilir” diyerek de gümüşte yükseliş beklediğini belirtti.

Kamu Personeli yatırım tavsiyesi vermez. Haberin kaynağı uzman ekonomist yorumudur.

Exit mobile version