Şahan Gökbakar, Tiye Aldı; Melih Gökçek, Hemen Twitter’a Koştu: “Birisi Dayanamaz Ağzını Gözünü Dağıtır” Neler Oluyor?

Bir süredir ünlüler dünyasının sarmış olan ‘helal olma’ polemiğine bugün yaptığı paylaşım ile ünlü komedyen Şahan Gökbakar da dahil oldu. Şahan Gökbakar’ın yaptığı açıklamaya ilk eleştiri ise, Ankara Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Melih Gökçek’ten geldi.

HALİL KONAKÇI’IN ÇIKIŞI ÜNLÜLER DÜNYASINDA ‘HELAL’ POLEMİĞİNİ BAŞLATTI

Geçtiğimiz haftalarda Cem Yılmaz’ın bir esprisini eleştiren Ankara Melike Hatun Camii İmamı Halil Konakçı, “Soytarılar çıkıyor televizyona espri yapıyorlar. Neymiş? Allah erkeği yaratmış, sonra bakmış düşünmüş ‘Ben bundan iyisini de yaratırım’ diyerek kadını yaratmış. Bunu dinleyen de söyleyen de, buna alkış tutan da, zevk alan da hepsinin imanı gitti” açıklamalarıyla dikkat çekmişti. Bu kez Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses, Ferhat Göçer ve Muazzez Abacı gibi isimleri eleştiren Halil Konakçı, “Bunları dinleyip keyif alan, söyleyen, yazan dinden çıkmıştır” dedi. Daha önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da benzer bir açıklama yapmıştı. Süleyman Soylu, ünlüler dünyasına; “Benim sizden isteyeceğim bir tek şey var. Mesleğinizin hakkını verin. Görevinize çıkarken, Allah rızası için abdestli çıkın, Ayet-el Kürsilerle çıkın. Biliniz ki, Cenab-ı Allah sizin muhafızınızdır” sözleriyle seslenmişti.

ŞAHAN GÖKBAKAR, ‘HELAL’ AÇIKLAMALARINI TİYE ALDI

Önce Ankara Melike Hatun Camii İmamı Halil Konakçı’nın, ardından ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “helal olma” açıklamaları ünlüler dünyasına da sıçradı. Konuyu tiye alan komedyen Şahan Gökbakar, konuyla ilgili Twitter hesabından; “Değerli dostlar, yaptığım mizah helal sertifikalıdır. Senaryolarımızı abdestli şekilde kaleme alıyoruz. Gönül rahatlığı ile gülebilirsiniz, imandan çıkarma olmaz” ifadelerini paylaştı.

ŞAHAN GÖKBAKAR’A İLK TEPKİ MELİH GÖKÇEK’TEN GELDİ

Daha önce jelibon bulunduğuna ilişkin sahte bir görsele inanarak yaptığı sosyal medya paylaşımları ile dikkatleri üzerine çeken Ankara Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Melih Gökçek, Şahan Gökbakar’a tepki veren ilk isim oldu. Şahan Gökbakar’ın tweetini alıntılayan Melih Gökçek, konuyla ilgili; “Tamam her türlü soytarılığı yapıyorsun ama haddini aşıp dini konularla alay edemezsin. İnsanları dini duyguları ile alay ederek galeyana getirip tahrik etme. Birisi dayanamaz ağzını gözünü dağıtır hem sen mağdur olursun hem karşı taraf. Haddini bil” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version