İslam Memiş Bu Kez Net Tarih Verdi, “Gram Altında Yükseliş Bekliyorum” Dedi!

Gram altın fiyatı geçtiğimiz hafta 1.040 TL seviyesine kadar tırmanmış ve ardından düşüşe geçmişti. Gram altın fiyatındaki yükselişlerde, Merkez Bankası’nın aldığı faiz kararının ardından yükselişe geçen dolar kurunun ve ons altındaki yükselişlerin etkisi görülmüştü. Yeni haftada önce düşüşe geçen ve ardından yeniden yükseliş yakalayan gram altına ilişkin uzman yorumları gelmeye başladı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın piyasalarında bir kez daha sert dalgalı hareketlerin görülmesiyle birlikte yatırımcılara seslendi. Piyasa değerlendirmelerinde bulunan İslam Memiş, altın piyasası adına net tarih vererek yatırımcılara tavsiyelerde bulundu. Uzman isim yatırımcılara “hazırlık yapın” çağrısında bulundu ve 1 Eylül tarihini işaret etti.

GRAM ALTIN DALGALANDI

Merkez Bankası geçtiğimiz hafta Perşembe günü politika faizini sürpriz bir şekilde 100 baz puan indirdi. Piyasada TCMB’nin faizi bir kez daha serbest tutacağı beklentisi vardı. Gelen sürpriz kararla dolar kuru yükselişe geçerken, aynı süreçte gram altın da dolar kurundan destek alarak yükseldi ve 1.030 TL’nin üzerinde seyretti. Yeni haftada önce 1.008 TL seviyesine gerileyen gram altın, daha sonra bir kez daha 1.020 TL seviyelerine doğru yükselişe geçti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dalgalanan altın fiyatıyla birlikte net tarih vererek yatırımcılara seslendi.

İSLAM MEMİŞ YÜKSELİŞ BEKLEDİĞİ TARİHİ AÇIKLADI

İslam Memiş yaptığı açıklamada yurtdışı piyasalarda doların değer kazanacağını, yurtiçinde ise dolar/TL kurunda dalgalanmalar görüneceğini öne sürdü. Dolardaki yükselişlerin kalıcı olmayabileceğini ifade eden Memiş, “Paritelerden ve altın ve gümüş gibi ons bazında değerlerdeki düşüşleri fırsat olarak değerlendirebilirler. Çünkü Fed’in Eylül’de 50 baz puanlık faiz artırımına gitmesi ve güvercin tondaki açıklamaları nedeniyle dolar kuru 17,65 seviyesine düşebilir” dedi. İslam Memiş ayrıca gram altını Ağustos sonuna kadar 1.012 TL ile 1.050 TL aralığında takip edeceğini, 1 Eylül itibariyle de altın ve gümüş tarafında yükseliş beklediğini belirtti.

Kamu Personeli yatırım tavsiyesi vermez. Haberin kaynağı uzman ekonomist yorumudur.

Exit mobile version