Editörün SeçtikleriEkonomi

5 litre sıvı yağ aylar sonra ilk defa bu fiyata düştü: Vatandaşlar akın etti! Kapanın elinde kaldı

Bir süredir sıvı yağ fiyatlarında yaşanan artışlar sonrasında vatandaşlar en uygun yağı almak için market market araştırma yapmaya başladı. Bu sebeple internet üzerinden uygun fiyatlı yağlar araştırılıyor. Ayçiçek yağında beklenen haber nihayet geldi. Gelen son habere göre 5 litre sıvı yağlar aylar sonra ilk defa bu fiyata düştü. Vatandaşlar resmen akın etti. İşte detaylar..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Tarım Kredi Marketlerde indirim başladı. 1 litre, 2 litre ve 5 litre sıvı yağlarda indirim yapılıyor. İndirim kampanyası tüm Türkiye’de 15 Ağustos tarihinde resmen başlamış oldu. Uzun bir süre sonra fiyatların bu kadar gerilemesi vatandaşları heyecanlandırdı.

VATANDAŞLARIN EN ÇOK TERCİH ETTİĞİ İNDİRİMLİ ÜRÜNLER

Kredi Kooperatifi marketlerde 24 Ağustos tarihi itibariyle indirimli olan ürünler ve fiyatları şu şekilde;

5 Lt TMO ayçiçek yağı 92,50

2 kg Türk toz şeker 34 TL

1 kg bulgur 14,90

500 gram Marmarabirlik siyah zeytin 20,90

Nescafe Ekspres çeşitleri 10,90

İNDİRİMLİ SATILACAK ÜRÜNLERİN TAM LİSTESİ AÇIKLANDI

15 Ağustos Tarihi itibari ile Tarım Kredi marketlerde indirimli satılan ürünlerin listesi şöyle oldu;

“Ayçiçek yağı, zeytinyağı, tavuk ürünleri, makarna, salça, un, bulgur, mercimek, pirinç, nohut, şeker, fasulye, tam yağlı süt, yarım yağlı süt, peynir, yumurta, tereyağı, bal, çay, zeytin, Türk kahvesi, patates, kuru soğan, bulaşık deterjanı, çamaşır deterjanı, kavun, karpuz, peçete, sıvı sabun, peçete, kolonya, rulo havlu, bebek bezi”