Whatsapp Kullananlar Dikkat! Yeni Güncelleme Duyuruldu: Artık O Özelliğe Sohbet Menüsünden Erişim Sağlanabilecek!

Dünya genelinde en çok kullanıcıya sahip olan anında mesajlaşma ve iletişim uygulaması WhatsApp, yıllardır getirdiği güncellemeler ve yeniliklerle kullanıcılarına daha iyi deneyimler sunmaya çalışıyor. Dünyanın en popüler mesajlaşma platformlarından biri olan WhatsApp, şimdilerde ise yeni bir “Durum” özelliği üzerinde çalışıyor. Bilindiği üzere geçtiğimiz dönemlerde WhatsApp, sosyal medya mecralarının artık birçoğunda olan “Hikaye” özelliğini platforma taşımıştı.

Böylece WhatsApp kullanıcıları da “Durum” özelliği üzerinden 24 saat süreli hikayeler paylaşmaya başlayabilmişti. Şimdilerde WhatsApp, bu özelliğin geliştirilmesi için çalışmalarına devam ediyor. Elde edilen bilgilere göre WhatsApp’ta Durum paylaşımları artık Sohbet’te de görüntülenebilecek. İşte detaylar…

SOHBET KISMINDA DURUM GÖRÜNTÜLENEBİLECEK

Gün geçtikçe yeni özelliklerini duyuran WhatsApp, özellikle de son zamanlarda platformların birbirine benzer özelliklerinin artmaya başlamasıyla birlikte rekabete dahil oldu. Daha önce ismi “Facebook” olan Meta çatısı altında yer alan WhatsApp, “Durum” özelliği ile yine Meta çatısı altında olan Instagram platformuna benzer bir özellik üzerinde geliştirme adımları atmak istiyor.

WhatsApp’ın, söz konusu yeni özelliğini beta test kullanıcılarına sunduğu öğrenilirken, elde edilen bilgilere göre bu özellik, kullanıcıların sohbet listelerinde durum güncellemelerini görüntülemelerinden oluşuyor. Bilindiği üzere Instagram’da hikayeleri görüntülemek için sohbet listesinden o kişiye dokunmak yeterli oluyordu. İşte bu özelliğin aynısı şimdi WhatsApp’a geliyor.

YAKINDA IOS KULLANICILARINA DA GELEBİLİR

Sosyal medyada söz konusu güncelleme ile ilgili paylaşılan bir ekran görüntüsünde yer alan bilgilere göre artık kullanıcılar, rehberlerindeki bir yeni kişinin yeni durum paylaşmasıyla birlikte direkt olarak “Sohbet” sekmesi üzerindeki profil fotoğrafına tıklayarak durum görüntülemesi yapabilecek. WABetaInfo tarafından hazırlanan rapora göre WhatsApp bu yeni özelliğini, Android 2.22.18.17 için WhatsApp beta sürümünü bazı test kullanıcıları için yayınladı. İlerleyen dönemlerde sürümün iOS kullanıcıları için de yayınlanacağı iddia ediliyor.

Exit mobile version