Samsung Yönünü Kripto Paralara Çevirdi, Bir Borsa Açmak İçin Girişimlere Başladı!

Son yıllarda popülaritesi giderek artan kripto para piyasaları, özellikle 2021 yılında Bitcoin öncülüğünde gelen büyük rallinin ardından birçok farklı sisteme de dahil olmayı başardı. Farklı sektörlerde sponsorluk ve reklam anlaşmaları imzalayan kripto para odaklı şirketlerin yanı sıra, bu kez de dev teknoloji şirketi Samsung’dan büyük bir kripto para adımı geldi. Dünyanın önde gelen teknoloji markası Samsung, Güney Kore’de bir kripto para borsası açmak üzere hazırlıklara başladı.

Yerel kaynaklarda yer alan haberlere göre Samsung da dahil olmak üzere Güney Kore merkezli 7 şirket, ülkede bir kripto para borsası işletmek üzere hükümetten onay talebinde bulundu. Beklenen adımlar atılırsa Samsung’un kripto para borsası 2023 yılının ikinci yarısında faaliyete başlayabilir. İşte detaylar…

SAMSUNG VE 6 ŞİRKET DAHA BAŞVURUDA BULUNDU

Güney Kore’deki yerel medya kaynaklarının aktardığı bilgilere göre ülkedeki 5 menkul kıymet şirketi ile birlikte Samsung Securities ve Mirae Asset Securities şirketleri olmak üzere toplamda 7 şirket, kripto para borsası açma talebi ile ön onay başvurusunda bulundu. Tüm şirketler ortak bildirilerinde, 2023 yılının ilk yarısında bir kripto para borsasını hayata geçirmek istediklerini belirtti. Halihazırda Samsung’un son dönemlerde kripto para ekosistemine nasıl giriş yapacağı konusunda Ar-Ge çalışmaları yürüttüğü zaten biliniyordu. Bu haberle birlikte Samsung’un ekosisteme giriş konusunda kararını verdiği görülüyor.

GÜNEY KORELİ YATIRIMCILARA AÇIK OLACAK

Samsung ile Güney Kore’nin en büyük yatırım bankası olan Mirae Asset Securities’in kripto paralara yönelmesi aslında şaşırtıcı değil. Bir diğer yandan Haziran ayında ülkede başkan seçilen Yoon Suk-yeol da kripto paralara verdiği desteklerle biliniyor. Bunların yanı sıra Samsung’un kripto para borsasının, Güney Koreli yatırımcılara açık olacağı tahmin ediliyor. Ancak konuya ilişkin olarak henüz Samsung’dan bir açıklama gelmedi.

Exit mobile version