Korkutan açıklama geldi: En kötüsüne karşı hemen hazırlıklı olun! Çok zor geçecek

Bu yıl içerisinde başlayan Rusya Ukrayna savaşı tüm dünyanın dengesini bozdu. Batı’nın Rusya’ya uygulamış olduğu ambargo sebebi ile Avrupa enerji sorununa çözüm bulmaya çalışıyor. Ancak korkutan açıklama bugün geldi.

Konuya ilişkin korkutan açıklama Belçika Başbakanı Alexander De Croo tarafından yapıldı. De Croo, yaptığı açıklamasında, “Gelecek 5-10 kış zor geçecek. Avrupa genelinde oldukça zor bir durum var” diyerek detayları aktardı.

KORKUTAN AÇIKLAMA GELDİ

Rusya’nın savaş sebebi ile Ukrayna’ya yaptığı müdahale sonrasında Barı’dan peş peşe yaptırım kararları alınmıştı. Rus doğal gazı ve petrolüne Avrupa alternatif bulmaya çalışırken, Belçika Başkanından herkesi korkutan bir açıklama geldi.

GELECEK 5-10 KIŞ ZOR GEÇECEK

De Croo, ülkesinin bu zorlukların üstesinden geleceğine inandığını söylese de “Gelecek 5-10 kış zor geçecek. Avrupa genelinde oldukça zor bir durum var. Artan enerji fiyatları nedeniyle bazı sektörler ciddi sorunlarla karşı karşıya.” dedi.

“DURUM YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR”

En kötüsüne karşı hazırlıklı olmak gerektiğini vurgulayan De Croo, durumu yakından takip ettiklerini dile getirdi.

Belçika ekonomisi, özellikle enerjiyi yoğun olarak kullanan sektörler başta olmak üzere artan enerji fiyatlarından etkilendi. Bazı sektörlerde üretim kapasitesinin yarı yarıya düşürüldüğü belirtiliyor. Ülkede doğal gazın yaklaşık dörtte biri sanayi tesislerinde kullanılıyor.

Exit mobile version