GündemPolitika

Merakla beklenen toplantı sona erdi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından konuşma yapıyor

Cumhurbaşkanlığı kabinesi bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıdan çıkacak kararlar merakla beklenirken toplantının az önce bittiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise toplantının ardından flaş açıklamalarda bulunuyor.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

“Gaziantep ve Mardin’deki elim kazalar tüm boyutlarıyla soruşturulmaktadır. Yapılan soruşturmalar neticesinde failler hakkında gereken işlemler elbette yapılacaktır.”

“Benzer kazaların bir daha yaşanmaması için trafik ve araç güvenliği başta olmak üzere her alanda ihtiyaç duyulan tedbirleri süratle uygulamaya geçireceğiz Önce insan anlayışıyla bu meselenin üstesinden gelmekte kararlıyız.”

“Abdülhamid Han gemimizi 9 Ağustos’ta görev yerine uğurladık. Bu sondaj gemimiz aynı zamanda Akdeniz’deki haklarımızı ve çıkarlarımızı savunma irademizin sembolüdür. Akkuyu’daki nükleer santral inşaatına giderek incelemelerde bulunduk.”

“Bu santralin ilk ünitesini önümüzdeki yıl devreye alarak yeni bir adım daha atacağız. Aynı günü akşam saatlerinde Konya’da düzenlenen 5.İslami Dayanışma Oyunları’nın açılışını yaptık. 10 Ağustos’ta Arnavutluk Başbakanı ile bir araya geldik. Eylül’ün ilk haftasında da 3 ülkeyi kapsayan bir balkan turuna çıkacağız.”