Editörün SeçtikleriGündem

Kimliği olan herkese duyuru yapıldı! 24 Aralık’ta bitecek: İsteyenler mutlaka başvursun

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, ad ve soyadı değişikliği başvuruları hakkında bir duyuru yayımlandı. Bu duyuruda başvuruların 24 Aralık’a kadar devam edeceği belirtildi ve e-Devlet üzerinden yapılabileceği paylaşıldı. Ad ve soyadı düzeltilmesi uygulaması sayesinde bugüne kadar 298 bin 670 kişi soyadını, 134 bin 818 kişi ise adını değiştirdi.

E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK

Ad ve soyad değişikliği artık e-Devlet’ten de yapılabilecek. Bu gelişmeyi, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü duyurdu.

24 ARALIK’A KADAR DEVAM EDECEK

Konu ile ilgili olarak Genel Müdürlüğün sosyal medya hesabından bir paylaşım yapıldı. Bu paylaşımda vatandaşların, genel ahlaka uygun olmayan, gülünç olarak değerlendirilen, yazım ve imla hatası olan ad ve soyadı değişikliği başvurularının e-Devlet aracılığı ile yapılacağı paylaşıldı. Ayrıca başvuruların yazılı olarak ilçe nüfus müdürlüklerine 24 Aralık’a kadar yapabileceği aktarıldı.

İl ve ilçe idare kurulu kararıyla ad soyadı düzeltilmesi uygulaması sayesinde bugüne kadar 298 bin 670 kişi soyadını, 134 bin 818 kişi ise adını değiştirdi.