Kamuda çalışmak isteyenlerin beklediği haber geldi: Sağlık Bakanlığı 27 bin personel alacak!

Sağlık Bakanlığı personel alımlarına ilişkin detaylar araştırılıyor. Geçtiğimiz Mart ayında 10 bin personel alımı duyuran Sağlık Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı kararı ile 27 bin sözleşmeli personel alımı için harekete geçti. Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere 27 bin sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek.

Resmi Gazete’de yayımlanan karar sonrasında 27 bin sözleşmeli Sağlık Bakanlığı personel alımı, branş ve kadro dağılımlarına ilişkin detaylar da belli oldu. Personel alımlarında başvuru şartlarına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak Mart ayında gerçekleştirilen 10 bin personel alımı başvurularının yine geçerli olacağı tahmin ediliyor. İşte Sağlık Bakanlığı 27 bin sözleşmeli personel alımına ilişkin detaylar…

BRANŞ VE KADROLARDA KONTENJANLAR BELLİ OLDU

Bu yıl içerisinde toplamda 27 bin sağlık personeli istihdam edileceği açıklanmıştı. Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek isteyen adaylar başvuru şartlarını araştırıyor. Başvuruların ne zaman olacağı da merakla beklenirken, 27 bin personel alımında gelinen son durum da belli oldu. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile 2022 yılının sonuna kadar istihdam edilecek sözleşmeli sağlık personeli sayısı 27 bin dolara belirlendi.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre 2022 yılsonuna kadar istihdam edilecek sözleşmeli sağlık personellerinde branş ve kadro dağılımlarında; 19 bin 694 uzman doktor, 7 bin 114 doktor, 147 ebe, 38 sağlık memuru, 3 hemşire, 1 diyetisyen, 1 diş doktoru, 1 psikolog ve 1 sağlık teknikeri sözleşmeli olarak istihdam edilecek.

BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU MU?

Henüz söz konusu personel alımına ilişkin başvuru şartlarına dair bir açıklama gelmedi ancak daha önceki personel alımlarında geçerli olan başvuru şartlarının bu personel alımlarında da geçerli olması ve önümüzdeki günlerde Sağlık Bakanlığı 27 bin sözleşmeli personel alımına ilişkin detaylı açıklamaların yapılması bekleniyor.

Exit mobile version