Bu telefon modellerini kullananlar dikkat: Büyük risk altındasınız! Güvenlik açığı tespit edildi

Dünyanın en çok kullanılan telefon markalarının başında Apple’ın ürünlerinden olan iPhone geliyor. Ancak teknoloji devi, Apple bazı cihazlarında güvenlik açığının tespit edildiğini açıkladı. Yetkililer yaptıkları açıklamasında cihazların güncellenmesi gerektiğini ifade etti. Detaylar haberimizde

ABD’nin en önemli teknoloji devi olan Apple flaş bir açıklama yaptı. Önceki gün yapılan açıklamada bazı iPhone, iPad ve Mac modellerinde ciddi bir güvenlik açığının olduğunu ve cihazların kontrolünün tamamen saldırganlar tarafından ele geçirilebileceğini belirtti.

YAZILIM YAYINLANDI

Yetkililer, kullanıcılardan cihazlarını güncellemelerini ve en güncel sürümü kullanmalarını istedi. Perşembe günü Mac bilgisayarlar için yeni yazılım kullanıma hazırlanırken, Çarşamba günü de iPhone’lar için yazılım yayınlandı.

İŞTE SALDIRIYA AÇIK HALE GELEN CİHAZLAR

Saldırıya açık hale gelen cihazlar ise, iPhone 6S ve sonraki modeller, iPad’in 5’inci neslinden sonraki bütün modeller, bütün iPad Pro modelleri ve iPad Air 2 modeli olduğu kaydedildi. Öte yandan MacOS Monterey yazılımında olan bütün Mac bilgisayarların da risk altında olduğu duyuruldu.

Exit mobile version