Editörün SeçtikleriGündem

Bugün bütün planlarınızı iptal edin: Mecbur kalmadıkça sakın dışarıya çıkmayın! Acil açıklama yapıldı

Bir süredir MGM, bazı iller için sağanak yağış uyarılarını peş peşe sıralıyordu. Özellikle bugün için İstanbul’da beklenen şiddetli sağanak yağış için vatandaşlara uyarı yapılmıştı. Gelen bir son dakika haberine göre beklenen yağış başladı. Çok sayıda yeri su basarken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından açıklama geldi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamasında İstanbullu vatandaşlara çağrıda bulundu. Yağışın bugün saat 15.00’e kadar devam edeceğini ve mecbur kalınmadıkça vatandaşların dışarıya çıkmaması gerektiğini söyledi.

HAYAT RESMEN FELÇ OLDU

İstanbul’da hayatı felç eden sağanak yağış sonrasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu AKOM’da değerlendirme yaparak önemli açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, “Yağışın saat 15.00’e kadar sürmesi bekleniyor, lütfen mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın.” uyarısı yaptı.

ARAÇLA TRAFİĞE ÇIKMAYIN

Başkan İmamoğlu, kent sakinlerine seslenerek vatandaşların mümkün olmadıkça dışarıya çıkmaması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

“İstanbul’un genelinde 50 kilo ile 100 kilo ağırlığında bir yağış yaşadık. İstanbul’un güney batısı’ndan Esenyurt hattına giriş yaşan bir yağış aksı söz konusu. Yağışın öğleden sonra saat 15.00’e kadar devam edeceği tahmin ediliyor. Vatandaşlarımız mecbur kalmadıkça dışarı çıkmasın. Araçla trafiğe çıkmamaya çalışalım”

HEMEN HEMEN HİÇ SIKINTI YAŞANMADI

İmamoğlu, açıklamasının devamında hemen müdahale ettiklerini ve tetikte olduklarını söyleyerek, “”Ne yazık ki iklim değişikliğinin etkisini yazın ortasında yağmurlarla yaşayabiliyoruz. İstanbul’da 890 personelimizle vatandaşımızın hizmetindeyiz. 1 saati aşkın süredir buradan takip ettiğim biçimiyle bir bölgeye müdahalemiz 10-15 dakikayı bulmadı. Yollardaki birikintileri giderdik. Şu anda akışkanlık olabildiğince makul seviyede İstanbul genelinde. Boğaz hattında oldukça yüksek yağışlar var. İstanbul’da genel anlamda bugüne kadar hep sıkıntı yarattığını gördüğümüz meydanlarımızda ciddi bir sıkıntı yaşanmadı. Hatta hemen hemen hiç sıkıntı yaşanmadı diyebilirim” ifadesini kullandı.